Tutsak annesi: Ayağa kalkarsak tecridi kırarız

Tutsak annesi Afife Kartal, "Topraklarımız, tutsaklarımız için sokakta olalım. Ayaklandığımızda kazanamayacağımız bir şey yok. Ayağa kalkarsak tecridi de kırarız" dedi

BARIŞ ANNELERİ

Tutsak Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, iki aydır çocuklarını görmediklerini ve haber alamadıklarını söyledi. Afife Kartal, tecridin sonlanması ve tutsakların eylemine destek olmak için duyarlılık çağrısında bulunarak, “Evlerinizde oturmayın, ses çıkarın” diye seslendi. 

Türkiye'de cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 4 Nisan'da tamamlandı. Tutsaklar, 4 Nisan'dan itibaren mahkemeleri boykot ediyor, aile ziyaretlerini kabul etmiyor, telefon görüşlerine çıkmıyor. Tutsak yakınları da Adalet Nöbeti eylemlerinin ardından her hafta 5 kentte 'Özgürlüğe Ses Ver' eylemleri yapıyor.

İNSANLIK SUÇU TECRİDİ KABUL ETMİYORUZ

Bu eylemle katılardan biri de tutsak Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal. Tüm siyasi tutsakları, evladı gibi gördüğünü belirten Kartal, "Onların sesini duymak zorundayız. Tutsaklara direnişimizle güç vermeliyiz. Vicdan ve iman sahibi herkes bize baksın, direnişimizi yalnız bırakmasın. Biz iki aydır haber alamıyoruz. Sayın Öcalan’dan yıllardır haber yok. Yıllardır ne avukatları ne ailesi görüşe gidebiliyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce sonlandırılması gerekiyor. Tecrit, insanlık suçudur. Hem Sayın Öcalan hem de yanında olan diğer tutsaklara dönük tecrit artık son bulmalı” dedi. 

ÇOCUĞUNUN DİRENİŞİNİ SAHİPLENMEMEK OLMAZ

Ailelerin direnişine katılmayan tutsak yakınlarını eleştiren Kartal, şöyle devam etti: “Çocuğunun direnişini sahiplenmeyen bir aile, hangi vicdanla sahiplenmiyor? Nasıl evde oturmaya yürekleri el veriyor? Tutsaklar içeride bile bizim özgürlüğümüz için direnirken biz nasıl evlerimizde hiçbir şey olmamış gibi oturalım? Her hafta cezaevleri önlerinde tecride karşı sesimizi yükseltiyoruz. Tüm tutsak yakınları gelip sesimize ortak olmalı. İki aydır eşya gönderiyoruz, verilmiyor; kargo gönderiyoruz bize geri geliyor. Ne bir ses ne bir görüş ne bir mektup alıyoruz. Onlar İmralı’da neler olduğunu anlamamız için bu eylemi yapıyorlar ama kimse eylemlerine yeteri kadar sahip çıkmıyor. 

ÖRGÜTLENELİM, SOKAĞA ÇIKALIM!

Oğlum eyleme başlamadan önce bir mektup yazıp bana göndermiş. O mektup daha 10 gün önce elime ulaştı. O mektup bile içimi ferahlattı, nefes aldığımı hissettim. Bir de düşünün İmralı’dan gelecek haber nasıl ferahlatır, nasıl umut verir tüm Kürt halkına... Hiçbir Kürt bu tecridi kabul etmesin. 2019’da ve öncesinde yaptığımız gibi örgütlenelim, sokağa çıkalım. Çıksak ne olacak en fazla saldıracaklar, birkaç kişiyi tutuklayacaklar. Tutuklasınlar ne olacak, kıyamet mi kopacak? Evlatlarımızdan daha mı kıymetliyiz.” 

AYAĞA KALKARSAK TECRİDİ KIRARIZ

Kartal, barış dedikçe Türk hükümetinin savaş uçakları kaldırdığını belirterek, şunları ekledi: "Dağlarımızı, ovalarımızı bombalıyorlar. Halkımızı katlediyorlar, köylerimizi yakıp yıkıyorlar. Topraklarımız, tutsaklarımız için sokakta olalım. Gücümüzü gösterelim. Ayaklandığımızda kazanamayacağımız bir şey yok. Ayağa kalkarsak tecridi kırarız. Bunu biliyoruz. Biz artık kan dökülsün istemiyoruz. Herkese çağrımdır; barış ve özgürlük için mücadele edelim. Tutsaklarımızın sesi olmalıyız.”