Veysel Güney’in ailesi 43 yıldır mezarını arıyor

Cumartesi Anneleri, 43 yıl önce idam edilen ve cenazesi ailesine teslim edilmeyen Veysel Güney için toplandı. Doğan Güney, “Amcamın mezarı halen birilerini korkutuyor olmalı ki biz ailesine teslim edilmedi” dedi.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla Galatasaray Meydanı’nda 1002. kez bir araya geldi. Ellerinde karanfil ve kayıplarının fotoğraflarını taşıyan aileler ve hak savunucularının da katılımıyla Veysel Güney’in akıbetini sorguladı.

Açıklamayı okuyan kayıp yakını Besna Tosun, 12 Eylül darbesi sonrası gözaltına alınan Veysel Güney’in yaralı halde tutulduğunu ve savunma hakkı olmaksızın idama mahkum edildiğini belirtti. Güney’in cenazesinin teslim edilmediğini vurgulayan Besna  Tosun, bu durumun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ifade etti.

Veysel Güney’in yeğeni Doğan Güney’in mektubu, İHD Van Şube Başkanı Mehmet Salih Güney tarafından okundu. Mektupta, “43 yıl geçmesine rağmen amcamın mezarı halen birilerini korkutuyor olmalı ki ailesine teslim edilmedi. Bizler Veysel Güney’i ve tüm kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” denildi.