YNK: Terörist gruplar Germiyan ve Kerkük çevresinde konuşlanmış

YNK Başkanlık Divanı Üyesi Salar Mahmud, Germiyan ve Kerkük çevresinde “terörist grupların konuşlandığı” uyarısında bulunarak, bunlara karşı güvenlik güçlerinin hazır hale getirilmesini istedi.

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanlık Divanı Üyesi Salar Mahmud, Kerkük ve Germiyan’da son zamanlarda yaşanan tehlikeli duruma ilişkin açıklamada bulundu. 

Salar Mahmud, “Birkaç terörist grup Germiyan ve çevresine konuşlanmış durumda. Bunlara karşı Kerkük ve Selahaddin’de silahlı gruplar oluşturularak güvenlik güçleri de hazır hale getirilmelidir. Zira bu terörist gruplar halka ve bölgeye büyük zararlar verebilir” dedi.

Yurttaşların günlerdir “bu çetelerin buğdaylarını yaktıkları yönünde şikayetlerde bulunduğunu” sözlerine ekleyen Salar Mahmud, şöyle devam etti:

“Bileşenler arasında karışıklık yaratmak istiyorlar. YNK olarak Diyala, Selahaddin ve Kerkük’te yerel hükümetlerin kurulması konusunda ısrarcıyız. Bu sorunlar Kurdistan Bölgesi’ni ilgilendirdiğinde yetkililer gerçekleri taraflarla paylaşmamaktadır. Oysa ki YNK, Kerkük’te birinci gelen partidir. KDP ve diğer tüm taraflar bizimle koordineli olmalı ki burada yerel bir hükümet kurabilelim.”

Salar Mahmud, henüz belirlenemeyen Kerkük Valisi konusunda ise şunları ifade etti: “Kerkük Valisinin Kürt olması gerekiyor. Kimi siyasi tarafların Kerkük’e bir Arap vali atanması konusundaki reklam ve ısrarları devam ediyor. YNK ve KDP bu konuda ortaklaşmalı ki geçmişteki bazı hatalar telafi edilsin.”