YRK: Yoldaşımız Şervan Rojda, SİHA saldırısında şehit düştü

Doğu Kurdistan Savunma Birlikleri (YRK), işgalci Türk devletinin Asos bölgesinde insansız hava aracıyla düzenlediği bir saldırıda Şervan Rojda kod adlı gerillanın şehit düştüğünü duyurdu.

YRK Basın ve Yayın Merkezi, 30 Aralık 2023’te Asos bölgesinde Türk devletinin insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği bombardımanda, gerilla Şervan Rojda’nın (Sanî Îmanî) şehit düştüğünü açıkladı. 

Şehidin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Adı ve Soyadı: Sanî Îmanî

Kod Adı: Şervan Rojda

Katılım Yeri ve Tarihi: 2022-Maku

Şehadet Yeri ve Tarihi: 30/12/2023-Asos

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Sanî Îmanî, Doğu Kurdistan’ın Maku şehrinde dünyaya gözlerini açtı. Her Kurdistanlı çocuk gibi, zulüm, işgal ve haksızlıklarla büyüdü. Bu nedenle çocukluğundan itibaren özgür bir yaşam arayışına girdi. Büyüdükçe, bölgedeki vatansever duyguları onu özgür bir yaşam arayışına yöneltti. Bir gerilla kahramanlık hikayeleriyle büyüdü. Ailesinde şehitler bulunmaktaydı. Şehit Rojda Zagros’un, yakın akrabalarından biri olan şehadetinden sonra, mücadeleye katılmaya karar verdi. Bu nedenle Şervan Rojda adını aldı ve Kurdistan Özgürlük Gerillaları saflarına katıldı.

Kısa sürede yaşamı öğrenen Şervan Rojda, gerektiğinde her yerde görev aldı. Gerçek bir militan olmak için sürekli eğitim aldı ve çabalarıyla öne çıktı. Yüksek moraliyle, arkadaşlarının gönlünde yer edinmiş ve sevilen biriydi. Sonuna kadar APO’nun özgürlüğü için kararlılıkla mücadele etti. Şehadete kadar bizim saflarımızda mücadeleye devam etti.

Doğu Kurdistan Savunma Birlikleri olarak, yoldaşımız Şervan Rojda’nın ailesine ve tüm vatansever Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda bir kez daha söz veriyoruz ki, zafer kazanana kadar şehitlerimizin izinden gitmeye devam edeceğiz.”