Zilan Efrîn bulunduğu her alanda örnek bir komutan oldu

Mücadele yaşantısı boyunca özgür kadın çizgisinde yürüyen şehit Zilan Efrîn, emekçi kişiliğiyle bütün yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanarak bulunduğu her alanda örnek bir YJA Star komutanı oldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi doğrultusunda binlerce Kürt genci ülkelerinin toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak için dört bir yandan dağlara yol alarak mücadeleye atıldı.  

Bu savaşçılar arasındaki yerini alanlardan biri de Efrînli Zilan’dı (Cîlan Ebdullah).

Zilan, gençlik yıllarını, enerjisini ve tüm sevgisini ülkesinin ve halkının kurtuluşuna adamıştı. Kürt özgürlük davasına bağlı, yurtsever bir ailede dünyaya gelen Cîlan Ebdullah, sistem okullarına gitmediği için BAAS rejiminin saldırılarından uzak bir yaşam sürdürdü. Bu durum özüne ve değerlerine daha fazla bağlı olmasını sağladı. 

Ülkesine olan sevgisini her zaman dile getiren Cîlan, Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin yaşadığı şehir olan Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını başlatmasının ardından özgürlük savaşçılarının saflarına katılmaya karar verir. Türk devletini ve çeteleri yenilgiye uğratmak için mücadeleye katılan Cîlan, PKK’nin öncü kadrolarından olan Zilan’ın adını alır ve yeni yaşamında Zilan Efrîn olur. Türk devletinin, yaşadığı toprakların her karışına bomba yağdırmasına karşı büyük bir öfke ve kin duyan Zilan Efrîn, ilk savaşını da doğduğu topraklarda verir. İşgalci düşmana karşı büyük bir özveri ve kararlılıkla mücadele eden şehit Zilan, Efrîn savaşının ardından Apocu felsefe ve düşüncesinin hakikatiyle bütünleşmek için özgür dağların yolunu tutarak gerilla saflarına katılır.

Kurdistan dağlarında bir kadın olarak özüyle buluşan şehit Zilan, mücadele yaşantısı boyunca özgür kadın çizgisinde yürür.

Gerilla alanlarında eğitimlerini tamamlayan Zilan Efrîn, Garê alanında başarılı pratikler yürütür. Sistemin kadına çizdiği sınırları Rêber Apo felsefesiyle aşan, dönemin zafer ruhunu taşıyan örnek bir YJA Star militanı olan şehit Zilan, bulunduğu her alanda yoldaşlarına örnek olur. E

mekçi kişiliğiyle bütün yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanan Zilan Efrin, en zor koşullarda önemli görevler üstlenir. Rojava halkının yetiştirdiği ve özgürlük mücadelesinin öncü militanlarından olan Zilan Efrîn, 8 Ağustos 2022 tarihinde işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu Garê’de şehit düşerek ölümsüzler kervanına katılır.