19 Temmuz Devrimi Şehba’da kutlandı

19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümü, Şehba’da “19 Temmuz Devrimi halkların özgürlüğü ve Suriye’nin demokratikleşmesidir” şiarıyla kutlandı.

19 Temmuz Devrimi’nin 11’inci yıl dönümü Şehba Kantonu’nun Ehdas ilçesine bağlı Maratê köyündeki etkinlik meydanında kutlandı.

Kanton Meclisi adına bir konuşma yapan Efrîn ve Şehba Kantonu Eğitim ve Öğretim Kurulu Eşbaşkanı Zelûx Bekir, devrimin kazanımlarına ve önündeki engellere dikkat çekerek, işgal saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Zelûx Bekir, “Gelecek yılı işgal altındaki bölgelerin kurtarılması, özgürlük ve Suriye’nin demokratikleştirilmesi yılı yapalım” dedi.

Efrîn ve Şehba Kantonu Kanaat Önderleri Meclisi Üyesi Mihemed El Xişan da, 19 Temmuz Devrimi’nin başlangıcıyla birlikte Kürt, Türkmen ve Arap halklarının egemen sistemlere karşı başkaldırdığını ve demokratik ulus projesinin öncülüğünü yaptığını kaydetti.

El Xişan, işgalcilerin ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı ve Efrîn’in kurtarılması için birlik ve devrimci halk savaşını geliştirme çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından sanatçı Fatma Bîlal, Rêzan Bekir ve Koma Çiyayê Kurmênc şarkılar seslendirdi.