2 QSD savaşçısı toprağa verildi

QSD savaşçısı şehit Hesen El Hisên ve Îbrahîm El Nezal Şedadê ilçesi şehitlikte gerçekleştirilen törenle uğurlandı.

QSD savaşçıları Şehît Hesen El Hisên ve Îbrahîm El Nezal Şedadê’deki Şehitler Mezarlığı’nda, arkadaşları, Öz Yönetim kurumları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aşiretlerin ileri gelenleri ve aşiret şeyhlerinin yanı sıra Hesekê Kontonu’nun Şedadê ilçesinden gelen yüzlerce kişi tarafından yapılan törenle defnedildi.

QSD savaşçısı Hesen Elî El Hisên, geçen hafta Tirwaziyê köyünde düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olurken, QSD savaşçısı Îbrahîm Herdan El Nezal ise, Şedadê’de görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit  düşmüştü.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îman El Ferec, şehitlerin bölgenin korunmasında ve istikrarın sağlanmasında gösterdikleri fedakarlıkların önemine dikkat çekti.

Şedadê Askeri Meclis Üyesi Ewde El Hisên ise,  Şehit yoldaşlarının intikamını alacaklarını ve hayallerini gerçekleştirinceye kadar büyük bir kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Ewde El Hisên “Kuzey ve Doğu Suriye halklarının askeri güçleri ile birlikte olması bölgeye yönelik saldırılara karşı en büyük silahtır” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi şehidin şehadet belgesini okuyarak ailelerine teslim etti.