Özerk Yönetim: Cenevre-7 başarısız olacak

  Rojava Demokratik Özerk Yönetim Genel Koordinasyonu, Cenevre-7 görüşmelerinin başarısız olacağını belirtti.

Koordinasyon, "Çözüm yolunun başta Özerk Yönetim temsilcilerinin ve demokratik güçlerin katılımıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz." dedi.

Rojava Demokratik Özerk Yönetim Genel Koordinasyonu, Cenevre-7 görüşmelerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

“Suriye krizinin uluslararası ve bölgesel politikalarla derinleştiği bir dönemde, askeri ve siyasi yönden harekete geçen ilgililer, Suriye halkının stratejik durumunu göz önünde bulundurmamakta ve Suriye’deki tüm kesimleri bu hareketliliğe dahil etmemektedir" diye başlayan açıklamada, şunlar ifade edildi:

'SONUÇSUZ KALACAK'

"Türkiye ve Katar gibi kimi ülkeler Suriye krizinin çözümü için yapılan platform ve görüşmelerin önünde engel olmaktadır. Türkiye tehdidiyle yüz yüze olan hiçbir görüşme ve toplantının başarılı olması mümkün değildir. Bu sebeple bu güçlere karşı sessizliğin son bulması gerekmektedir. Bu saldırılara karşı tepki gösterilmeli ve bölgede terör uygulayanlara karşı mücadele edilmelidir. Bu gerçekleştiği zaman Suriye krizinin siyasi ve demokratik çözümünden bahsedilebilir. Cenevre-7 görüşmeleri diğer Cenevre toplantıları gibi sonuçsuz kalacaktır.

Demokratik projemizi ve teröre karşı savaşımızı sürdüreceğiz. Demokratik güçlerin ve Demokratik Özerk Yönetim temsilcilerinin Cenevre-7 görüşmelerine katılmayışı, Suriye krizinin çözümündeki en önemli tarafların görüşmelerde yer almadığı anlamını taşımaktadır.

Demokratik Özerk Yönetimi Genel Koordinasyonu olarak, Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri katılmadan düzenlenecek toplantının başarısız ve sonuçsuz olacağını, bu yüzden de görüşmelerden çıkacak sonuçlardan sorumlu olmadığımızı belirtiyoruz."

Koordinasyon, açıklamasının sonunda da, "Çözüm yolunun başta Özerk Yönetim temsilcilerinin ve demokratik güçlerin katılımıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Demokratik ve özgürlükçü projemizi, ayrıca dünya terörüne karşı savaşımızı sürdüreceğiz.” dedi.