Öz Savunma Güçleri savaşçısı için kitlesel cenaze töreni

Hafta başında şehit düşen Öz Savunma Güçleri Elî El Hecî, Kobanê Kanatonu’na bağlı Sırrîn ilçe Şehitliği’nde kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Öz Savunma Güçleri savaşçısı Elî El Hecî, 11 Temmuz’da görevi başındayken şehit düşmüştü.

Elî El Hecî için Kobanê Kanatonu’na bağlı Sırrîn ilçe Şehitliği’nde kitlesel bir tören düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Öz Savunma Güçleri Fırat Bölgesi komutanlarından Firatê Ehmed Îbrahîm, şehitlerin izinde yürüyerek, onların yaratmış olduğu değerleri koruyacaklarını vurguladı.

İbrahîm, “Topraklarımıza göz dikmiş düşmanlara cevap vereceğiz. Düşmanlarımız, bu toprakların asıl sahipleri olduğumuzu ve bu torakları kimseye bırakmayacağımızı iyi bilmelidir” dedi.

Sirrîn İlçeci Meclisi Yöneticisi Mihemed Recep ise “Bu toraklarda yaşayanlar uluslararası komploların farkında. 19 Temmuz Devrimi’nin yıldönümü yaklaşıyor, bölge halkı devrim sürecinde toraklarımıza göz dökmüş açgözlülere gereken cevabı verdi. Hepimiz, fark gözetmeden bölgenin istikrarını ve güvenliğini sağlayan Özerk Yönetimi’nin etrafında toplanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Meclisi Fırat Bölgesi Eş Başkanı Eyşe Efendî, askeri güçler ile birlikte mücadeleyi yükseltmeye çağırısında bulunarak, “Komploların haddi hesabı yok ancak direniş ile kazanımlarımız koruyabiliriz” dedi.

Bu konuşmalar ardından şehit Elî El Hecî’nin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Elî El Hecî’nin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.