Şehba’da 3 Türk çetesi öldürüldü

YPG/YPJ savaşçıları Efrin köylerine saldıran çetelere karşılık verdi. Çıkan çatışmada 3 çete öldürülürken 4 çete ise yaralandı.

Şehba bölgesinde ise Devrimci Güçler savaşçıları çetelerin Şehba köylerine yönelik saldırılarına karşılık verdi ve çetelere ağır darbe vurdu.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bugün sabah saat 05.00 sularında Şehba’ya bağlı Şêx Îsa, Xirnata, Hilêsa, Hisiya Qol Siroj, Til Çîçan, Til Medîq, Til Eneb, El-Nêrbiye ve Eyn Deqnê Köyü ile Erfad (Til Rifet) Kasabası’na ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

Devrimci Güçler savaşçıları Tiwis ve Mari kasabalarından yapılan saldırılara karşılık vermesi sonucu çok sayıda çete yaralandı. Çetelere ait askeri mühimmatlarda büyük zararlar oluştu.

Türkiye’ye bağlı çete grupları eş zamanlı olarak Efrin’in Şera İlçesi’ne bağlı Mirinez, Vêlat El-Qadî ve El-Biliyono köylerinden ağır silahlarla top atışları gerçekleştirdiğini bildirdi.

YPG ve YPJ savaşçıları saldırılara karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar sonucunda 3 çete öldürüldü, 4 ise yaralandı.

Öte yandan Türk ordusuna ait 12 keşif uçağının da Şera İlçesi’ne bağlı Qestel Cindo ve Qitmê köyleri ile Şehba bölgesi üzerinde uçuş gerçekleştirdiği bildirildi.

Türk devleri ve çeteleri Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basufanê ve İska Köyü tepeleriyle, Cindirês İlçesi’ndeki Şehit Şîlan Tepesi’ne havan topları ve doçkalarla saldırı düzenlediği belirtildi.

Türk devleti ve çetelerinin dün akşam saatlerinden itibaren Şehba ve Efrîn bölgelerine düzenlediği saldırılar nedeniyle 2 sivil yaralandı ve Rubar Göçmen Kampı etrafındaki arazide yangın çıktığı öğrenildi.