Şehit Dilşêr Zap Amûdê’de uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Dilşêr Zap’ı Şehit İsmail Hogir Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

TEV-DEM Amudê Meclisi Eşbaşkanları Silêman Şêxê ve Fatma Silêman, YPG/YPJ savaşçıları, Kongreya Star temsilcileri, Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Seyit Ferso, Şehit Aileleri Konseyi Eşbaşkanı İdan Ebu Mihemed’in de aralarında buluğundu yüzlerce kişi, 3 Temmuz’da Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Nuredin Lokman’ın (Dilşêr Zap) cenaze törenine katıldı.

Nuredin Lokman’ın cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, Şehit İsmail Şehitliği’ne götürdü.

Şehit Dilşêr’in cenazesini omuzlarında taşıyan halk, sloganlar eşliğinde şehitliğe yürüdü. Saygı duruşuyla başlayan törende Şehit Aileleri Konseyi adına konuşan İdan Ebu Mihemed, özgürlüğün şehitlerin emeğiyle gerçekleştiğini dile getirerek, şehitlerin takipçisi olma sözünü yineledi.

Törende YPG/YPJ adına konuşan Zelal Amûdê ise, QSD savaşçılarının Reqa’yı özgürleştirmek için önemli adımlar attığını ve sivilleri kurtarmak ve bölgenin güvenliği korumak için canlarını feda ettiklerini belirterek, hiçbir zaman şehitleri unutmayacaklarını söyledi.

Cizre Kantonu Kültür Sanat Merkezi Eşbaşkanı İlyas Seydo ise bölgeyi özgürleştirmek için canlarını feda eden özgürlük savaşçılarının direnişini hatırlatarak, sonuna kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

Şehidin ailesi adına konuşan Şehit Dilşêr’in babası Luqman Yunis, Şehit Dilşêr’in ve tüm özgürlük şehitlerinin yolunu takip edeceğini söyledi.

Törenin sonunda şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Halk, YPG savaşçısı Dilşêr Zap’ın cenazesini sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurladı.