Derik’te şehitler sonsuzluğa uğurlandı

Derik ve Girkê Legê halkı 3 özgülük şehidini Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Derik ve Girkê Legêli binlerce yurttaş Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Faris Mesûd (Eslan Til Koçer) ve YPG savaşçıları Mehmûd Mehmûd (Piling Qendîl), Ferhat Öztürk’ün (Mazlum Çınar) naaşlarını Derik Hastanesi’nden alarak uzun bir araç konvoyu eşliğinde Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehidi uğurlamaya gelenler arasında Kuzey Suriye Federasyonu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Sellûm ve Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri de hazır bulundu.

Şehitleri uğurlamak için düzenlenen merasim askeri törenle başladı. Ardından Asayiş Güçleri adına Bahoz Elî konuşma yaparak şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve “İnsanlık düşmanları şunu iyi bilsin. Kahramanlarımız sayesinde terörün sonunu getiriyoruz” dedi.

Mensûr El-Sellûm ise törende yaptığı konuşmada şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve şunları söyledi: “Çetelere ve başta Erdoğan olmak üzere onların destekçilerine karşı savaşıyor ve Reqa’yı terörden kurtarıyoruz. Amacımız Reqa’nın Suriye krizinin çözümü ve demokratik projelerin merkezi olması.”

Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi.

Tören sonunda şehitlerin naaşları sloganlarla şehitlikte defnedildi.

Yarın da Şengal’de şehit düşen YBŞ komutanlarından Osam Ebdûl (Zagroz Bencwîn), Derik’te düzenlenecek törenle Başurê Kürdistan’a uğurlanacak.