Dêrik ve Tirbespiyêliler Xelîfan saldırısını kınadı

Rojava’nın Tirbespiyê ve Dêrik kentlerinde şehit aileleri, KDP’ye Xelîfan’da gerillaya Türk devleti tarafından düzenlenen saldırıyı aydınlatmasını istedi. İki yaralı gerilla KDP tarafından esir alınmıştı.

5 Eylül’de Xelîfan’da 5 kişilik gerilla grubu, işgalci Türk devletinin dron saldırısına maruz kalmıştı. HPG, saldırıda 3 gerillanın şehit düştüğünü ve 2 gerillanın yaralı halde esir alındığını duyurmuştu.

Tirbespiyê ve Dêrik’teki şehit aileleri meclisleri Xelîfan saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Şêrîn Şemsî tarafından okunan açıklamada, “Türk devleti Kürt halkına karşı soykırım politikaları yürütüyor, çocukları katlediyor ve tüm değerlerimizi hedef alıyor. Bunlar içeride ve dışarıdaki yenilgisinin sonucudur. Kürt halkı özgürlük gerillalarının güçlü iradesine destek veriyor. KDP ise işgalci Türk güçleriyle Medya Savunma Alanları’nı hedef alıyor” denildi.

KDP’nin kınandığı açıklamada, “Bu uygulamalara karşı durmalı ve teşhir etmeliyiz” vurgusu yapıldı.

DÊRIK

Dêrik ilçesinde de onlarca şehit ailesi, sivil kurum üyeleri KDP’yi kınamak için Şehit Aileleri Meclisi merkezi önünde toplandı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hogir Hacî’nin okuduğu açıklamada şunlar ifade edildi: “5 Eylül’de Balîsan vadisinden Tarava köyünün yakınlarından başka bir bölgeye geçmek isteyen 5 kişilik bir gerilla grubu keşif uçaklarının saldırısına uğradı. KDP güçleri saldırıdan sonra olay yerine müdahale etti, saldırıda yaralı kurtulan 2 gerillayı esir aldı, gerillalarının akıbeti ise bilinmiyor. HPG konuya ilişkin yaptığı açıklamada: ‘Bu bölge sıcak savaş bölgesi değil, keşif uçağı ise gece aniden gelip arazide bulunan gerilla grubunu tespit etti ve vurdu. Buradan yoldaşlarımızın örgütlü bir istihbarat tarafından takip edildiği anlaşılıyor. Ayrıca KDP’nin olay yerine gelmesiyle köylülerin silah seslerini duyması da akılara soru işareti bırakıyor.”