Devrimci güçlerden Türkiye’nin saldırılarına karşı ortak açıklama

Türkiye’nin işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan Şehba’daki Arap devrimci gruplar, Suriye’nin tüm topraklarını terörden kurtarmayı hedeflediklerini belirtti.

Şehba’da bulunan Arap devrimci gruplar (Demokratik Kuzey Tugayı, Devrimci Güçler, 505 Humus Mixawir Birinci Tugayı ve Aşiret Güçleri), Türk devletinin Şehba ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaparak Türkiye’yi uyardı.

Devrimci Güçler Komutan Yardımcısı Ehmed Siltan Ebu Erac, Demokratik Kuzey Tugayı Komutanı İskender Elai, Aşiret Güçleri Komutanı Ebu Cuma El-Benawi, El-Muitesim Tugayı’ndan ayrılan eski komutanı Ebu Seqir’in de katıldığı açıklamayı Devrimci Güçler komutanı Xelef Museb okudu.

Türkiye’nin teröre destek verdiğinin tüm dünya tarafından görüldüğünü söyleyen Museb, Bilindiği gibi güçlerimiz DAİŞ’in başkenti Reqqa’da savaşmaktadır. Türkiye, Kuzey Suriye’de güvenli bölgeleri bombalamakta, yeni bir bölgeyi işgal etmek için güçlerini yığmaktadır. Bununla sebebi de yok olmaya doğru giden DAİŞ’e destek olmayı hedeflemektedir. Ortak Devrimci Güçler’in de aralarında bulunduğu Arap devrimciler olarak Türkiye ve çetelerini bölgemizi bombalamaları hususunda uyarıyoruz” dedi.

Suriye halkının açgözlülük, katliam, yıkım, para çalmak ve insanları göç ettirme gerekçelerini tanıdığını da dile getiren Museb açıklamada şunlara dikkat çekti: “Suriye halkı Türkiye’nin özellikle bizler ve Kürt kardeşlerimiz arasında fitne yarattığını biliyor. Bir kendi açımızdan tüm dünyaya kardeşliğimizi vurguluyoruz, teröre karşı hep birlikte savaştık ve birlikte Osmanlının yeni işgalini de boşa çıkaracağız.

Her türlü yol ve yöntemle savunmamızı yapacağız. Suriye halkı ve özgürlükçülere belirtiyoruz ki; Ortak Devrimci Güçler’in ve QSD’nin amacı işgalciliğe cevap vermek ve Suriye’yi terörden kurtarmaktır. Bazı kesimlerin iddia ettiği gibi bağımsız bir devlet niyetimiz bulunamamaktadır.

Son olarak, tüm kesimleriyle Suriye halkına Osmanlı işgalciliğine karşı başkaldırmaları çağrısı yapıyor ve halkımıza saldırılara tüm yöntemlerle karşılık vereceğimize söz veriyoruz.

Yaşasın halkların kardeşliği.”