Efrîn büyük direnişe hazır

Efrînliler, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı sokağa çıktı.

Efrîn kantonunu işgale hazırlanan Türk devletine karşı Efrînliler büyük bir yürüyüş gerçekleştirerek canları ve kanları pahasına da olsa kantonlarını bırakmayacaklarını, direneceklerini haykırdılar.

"Fırat Kalkanı" adı ile Rojava topraklarını Cerablus'tan Ezaz'a kadar işgal eden Türk devleti, son günlerde de Efrîn kantonunu işgale hazırlanıyor. Şimdiden, Ezaz hattı üzerinde kantonu savunan YPG ve YPJ güçlerinin ve alanda bulunan sivil halkın üzerine top atışları yapılıyor. Bu atışlar sonrasında sivil halktan can kayıpları da yaşandı.

EFRÎN'İ BIRAKMAYACAKLARINI HAYKIRDILAR

Efrîn halkı kantonlarına yönelik bu işgal ve saldırılara karşı direneceğini, topraklarını işgalci Türk ordusu ve onun çetelerine bırakmayacağını on binlerin katıldığı bir yürüyüşle haykırdı. 

Efrîn merkezine çevre kasaba ve köylerden sabahın erken saatlerinde akın eden halk, on binleri bularak yürüdü. Yürüyüşte kantonda yer alan tüm askeri ve sivil kurum ve kuruluşlar kendi renkleri ile yer aldı. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile cephede direnen YPG/YPJ, QSD güçleri selamlandı.