Efrîn ve Şehba'da Türk devleti saldırdı savaşçılar karşılık verdi

Türk ordusu ve çeteleri Efrîn ile Şehba'ya ağır silahlarla saldırdı, YPG/YPJ ve Devrimci Güçler ise saldırılara karşılık verdi.

Türk ordusunun Şera ilçesine bağlı Meranaz ve Vilat El-Qadi köylerine topçu saldırı gerçekleştirdiği, ayrıca Şerawa ilçesinin Basufane, Beiye ve Heyder Burcu köylerine de tank ve havan toplarıyla saldırdığı, YPJ/YPG savaşçılarının da Ezaz ve Semane Kalesi’nden gerçekleşen bu saldırılara karşılık verdiği öğrenildi.

Türkiye’ye bağlı çeteler Şerawa ilçesine bağlı Birc Sileman köyüne ve Barin Tepesi’ne havan topu ve doçka tipi silahlarla saldırdı. Çeteler Cindires ilçesindeki Zilan Deresi bölgesine de saldırdı.

KARŞILIK VERİLDİ, KEŞİF UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Mari kasabası, Kelcebrin köyü ve Ezaz’a yerleşen işgalci Türk ordusu çeteleri, Til Midîq, Herbel, Şêx Îsa, Wehşiyê, Til Rifad ile Efrîn’in Der Cemal köyleri ve Şehba’nın Kefirnaya köyü arasındaki mezraya ağır silah, roket ve havan toplarıyla saldırdı. Devrimci Güçler savaşçıları ise saldırılara karşılık verdi. Devrimci Güçler, Şehba’nın Elqemiye köyünde Türkiye çetelerine ait bir keşif uçağını düşürdü.

Türk devleti ve onun çetelerinin saldırılarından sonra sivil yerleşim alanlarında büyük maddi hasar olduğu görüldü.

SEMUQA'DA DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Türk devleti çeteleri dün akşam saatlerinde de Semuqa köyüne saldırdı. Devrimci Güçler savaşçıları ve çeteler arasındaki şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü.