Gerilla eylemleriyle düşmanı şaşkına uğratıyor

Türk ordusunun devam eden saldırılarına karşı aralıksız bir direniş sergileyen HPG ve YJA-Star gerillaları, yaptıkları eylemlerle işgalci düşmanı şaşkına uğratıyor.

İşgalci Türk devleti özellikle son yıllarda Kurdistan özgürlük gerillalarına karşı savaşı kazanmak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Teknik gücünü en üst seviyede kullanan, kimyasal silah dahil her türlü yasaklı silahı kullanan Türk devletinin keşif uçakları bir gün bile durmuyor.

Bu saldırılara karşılık gerillalar da yeni tarzla hem savaş tünellerinde, hem de sahada yarı hareketli timlerle eylem üstüne eylem yapıyor. Deyim yerindeyse Türk devletini sersemleştirmiş durumda. Zap, Metina ve Xakûrkê’de, gerilla hemen hemen her gün eylem yapıyor.

Kurdistan gerillası Türk ordusunun çok güvendiği teknolojisini dönem tarzına uygun eylemlerle boşa çıkarıyor. Özellikle yarı hareketli timlerle önemli eylemler gerçekleştiren gerillalar, işgalci düşmanı şaşkına uğratıyor. Çünkü işgalcilerin keşif uçakları günün 24 saati gerilla semalarında uçuyor ve buna rağmen düşman gerillanın eylem yapmasına engel olamıyor. Gerilla eylemlerinin görüntülerine baktığımızda düşmanın Medya Savunma Alanlarında nasıl sıkışıp kaldığını daha net görebiliyoruz.

GERİLLADA ŞEHİTLİK EN BÜYÜK ONURDUR

Gerilla savaş tünellerinde düşmana yönelik eylemlerini sürdürüyor. Düşman tünellere girmeye çalıştığı her anda gerillanın direnişiyle karşı karşıya kalıyor.

Medya Savunma Alanlarında yaşanan direniş dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniştir. Türk ordusu, yasaklı silahlar kullanılmasına rağmen gerillaların direnişini kıramıyor. Özgürlük gerillalarına yönelik bu kadar şiddetli saldırılar oluyor ama gerillalar her seferinde işgalcileri durduruyor.

Peki, Kurdistan’ın yiğit evlatları bu gücü nereden alıyor?

Öncelikle gerillalar özgür bir yaşam uğruna her şeyini ortaya koymaktadır ve aynı zamanda hedefine kilitlenmiştir. Gücünün ana kaynağı Önder Apo’dur. Her gerilla Önderinin, halkının ve topraklarının özgürlüğü için savaşıyor.

Çünkü gerillalar özgür yaşamın tadını bir kez almışlardır ve bu da onların başarıdan başka bir şey düşünmemesini sağlıyor.

Gerilla savaşı ve eylemleri bize gösteriyor ki hedeflerine odaklanan insanları hiçbir şey durduramaz. Gerilla savaşıyla, halkın iradesinin ne kadar güçlü olduğunu, direnişin ne düzeyde yaşandığını görüyoruz. Bu çetin savaşta elbette çok ağır bedeller de ödeniyor. Ama şehit düşen her gerilla, yoldaşına güç kaynağı oluyor.

Bu da işgale karşı duyulan öfkeyi daha da büyütüyor.

Gerillalar, şehit yoldaşlarının hayallerini gerçekleştirmek ve intikamlarını almak için yaşarlar. Bugün işgale karşı mücadele eden her gerilla canını ortaya koyar. Şehit olsa bile ardından direnen binlerce yoldaşının olacağını da bilir. Çünkü bu mücadelede şehit olmak büyük bir onurdur. İnsanlık için verdikleri direnişle özgür bir yaşamın umudu haline geldiklerini biliyorlar. Bu aynı zamanda büyük bir gururdur.

Gerilla direnişi zirveye ulaşırken, bu direniş işgalcilerin yüreğinde büyük bir korkuya dönüştü. Bu yüzden bir gerillanın gölgesini bile gördükleri an onlarca keşif uçağı uçurup, Medya Savunma Alanlarına yüzlerce bomba yağdırıyorlar.

Gerillanın şu anda sergilediği direnişle zafer kaçınılmaz olacaktır. Bu başarının daha çabuk gerçekleşmesi için vicdan sahibi her Kürdün bunu görmesi ve mücadele için elinden geleni yapması gerekmektedir.