Girê Spi’den Efrîn ve Şehba’ya destek

Efrîn ve Şehba direnişine destek olmak için Girê Spi halkı yürüyüş düzenlendi.

Girê Spi, Silûk, Hemam Turkmen, Eyn İsa’dan gelen binlerce kişi Girê Spi Belediye kavşağında bir araya gelerek, işgalci Türk devletinin Efrîn ve Şehba bölgesine yönelik işgal saldırılarını kınamak için yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar arasında Girê Spi Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanları, Reqa Sivil Meclisi, Kongreya Star üyeleri, TEV-DEM, Özerk Yönetim kurum üyeleri, YPG/YPJ savaşçıları, Girê Spi İç Güvenlik Güçleri, HPC ve siyasi partileri üyeleri de yer aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, TEV-DEM, YPG/YPJ ve QSD bayrakları ile “İşgalci Türk Devletinin Efrîn ve Şehba’ya Saldırıları Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesini Hedefliyor”, “Kürt Halkının Mücadelesini Selamlıyoruz” ve “Türk Devletinin Efrîn’e Yönelik Saldırılarına Hayır” yazılı pankartlar taşıyan yürüyüşçüler, Efrîn ve Şehba halkının mücadelesine destek sloganları attı.

Belediye kavşağından başlayan yürüyüş, El-Elem kavşağında mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Girê Spi Demokratik Özerklik Yönetimi Eşbaşkanı Hemdan El-Ebid “Başta tüm Kürdistan şehitlerini anıyoruz. İşgalci Türk devleti ve çeteleri yalan haberler yayarak, Suriye halkını kandırmak istiyor. Ama biz Rojava-Kuzey Suriye halkı olarak gücümüze ve demokratik ulus sistemine inanıyoruz” dedi.

El-Ebid, Kürt, Arap ve Hristiyan halkları arasında hiçbir farkın olmadığını belirterek tüm Suriye halkının bölgeyi savunduğunu söyledi.

Girê Spi Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Zeliha Ebdi ise şunları dile getirdi: “Biz Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmen kadınlar Türk devletine ve dünya devletlerine mesaj vermek için burada toplandık. Her zaman Efrîn direnişinin yanında olacağız ve Kobanê nasıl ki zafere ulaştıysa Efrîn de zaferi elde edecek.”

Yürüyüş konuşmaların ardından YPG/YPJ savaşçılarının direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.