Girkê Legê ve Hesekê'de Türk devleti protesto edildi

TEV-DEM Çil Axa Meclisi ve KPC-D Til Berak ve Hol kurumları, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti.

Girkê Legê’ye bağlı Çil Axa kasabası ve Hesekê kentine bağlı Hol ve Til Berak kasabalarında, Türk devletinin Efrîn ve Şehba bölgelerine yönelik işgal saldırıları protesto edildi. TEV-DEM Çil Axa Meclisi ve KPC-D Til Berak ve Hol kurumları tarafından düzenlenen eylemlerde, Erdoğan'ın "terörün kaynağı" olduğu vurgulandı.

ÇİL AXA

Girkê Legê’ye bağlı Çilaxa kasabasında TEV-DEM’e bağlı kurum üyeleri Mala Gel (Halk Evi) önünde toplanarak Türk devletinin Şehba ve Efrîn'e yönelik işgal saldırılarını kınadı.

Mala Gel önünde TEV-DEM Çilaxa Meclisi Eş Başkanı Cahide Şemo tarafından basın açıklaması metni okundu.

TEV-DEM’in açıklamasında şöyle denildi:

“İşgalci Türk devletinin müdahalelerini, sınır hattında askeri gücünü arttırması ve çeteleri ile birlikte Suriye, Efrîn Kantonu ve Şehba bölgesi halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz.

İşgalci Türk devletinin bu tür saldırılardaki amacı Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’ni ve Kuzey Suriye Federasyon sisteminin gerçekleşmesini engellemektir. Aynı zamanda bu saldırılarla Türkiye’nin içindeki kriz dışa taşırmak istenmektedir.

BM’ye ve insan hakları örgütlerine çağrımız; görevlerini yerine getirerek Türkiye’nin müdahalelerini, uluslararası yasa ve anlaşmaları ihlalini durdurmalıdır.”

TEV-DEM, Efrîn direnişinin yanında olduğunu belirterek, “Askeri güçlerimize ve direnişçi halkımıza söylüyoruz ki bizim ruhumuz direniş içindir, zafere kadar direneceğiz." dedi.

HESEKÊ

Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) Til Barak ve Hol kurumları da işgalci saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı KPC-D Üyesi Mihemed Fayiz okudu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“QSD ve YPG/YPJ, ayrıca Öz Savunma Güçleri’nin Reqa’yı özgürleştirmeye, tüm Suriye’yi çete gruplarının kirliliğinden, karanlık güçlerden temizlemeye yaklaştığı bir dönemde Erdoğan-AKP hükûmeti ve destekçileri Efrîn ve Şehba gibi güvenli alanlara saldırılarını arttırmaktadır. Bu saldırılar DAİŞ ve terörist grupların yükünü hafifletmek için gerçekleşmekte ve Erdoğan’ın teröre kaynak olduğunu göstermektedir.

Şehit Eziz çizgisinde, halkların kardeşliği çizgisinde, toplum ve onur çizgisinde olan bizler; demokratik, özgür, ahlaklı bir toplum için işgalci Türk ordusunun Efrîn ve Şehba saldırılarını kınıyoruz. Tüm hukuk, sivil toplum ve dünya örgütlerine vicdanların sesini yükseltmeleri, çocuk, kadın ve yaşlıların çığlığını duymaları çağrısı yapıyoruz.

Halkımıza ve şehit ailelerine suçluları pişman edeceğimize; okullarımızda özgür ve demokratik toplum temelli eğitim ile kardeşliğin anlamını öğreteceğimize, halkların kardeşliği kültürünü yeşerteceğimize söz veriyoruz. Şehitlerimiz anılarımızda ve mücadelemizde yaşayacak.”