HPG 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, kimlik bilgilerini paylaştığı Serhildan Maku ile Diren Amed’in Botan’daki yürüyüşleriyle devrim mücadelesine yeni değerler kattığını belirterek, ailelerine ve Kurdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 9 Ağustos 2023 tarihinde Botan’a yönelik imha saldırısında şehit düşen Serhildan Maku ((Ali Ahmedpur) ve Diren Amed’in (Mazlum Şener) kimlik bilgilerini paylaştı.

Açıklama şöyle:

9 Ağustos 2023 günü Botan’ın Elkê alanında gerçekleşen düşman saldırısında Partimizin değerli militanları Serhildan Maku ve Diren Amed yoldaşlarımız şehadete ulaştı.

Serhildan ve Diren yoldaşlarımız, gerilla mücadelemizin kalbi olan Botan’da gerillacılık yaparak düşman saldırılarının yoğun olduğu bir süreçte militanlık görevlerini yerine getirmeyi başardı. Her türden zorluğa rağmen direnişte ve Apocu iradede ısrar ederek dönem ruhunu en doğru biçimde kişiliklerinde temsil etmeyi bilen bu değerli yoldaşlarımız, Apocu militanlığın yenilmezliğinin kanıtı oldu. Devrimci mücadelelerine birçok başarı sığdıran Serhildan ve Diren yoldaşlarımız, Botan’daki yürüyüşleriyle devrim mücadelesine yeni değerler kattı. Botan’daki gerilla pratikleriyle mücadelelerinin zirvesine çıkan Serhildan ve Diren yoldaşlarımız, büyük bir iddia ve kararlılıkla her türlü düşman saldırısına karşı onurlu duruşlarını korumayı başararak şehitler kervanına katıldı.

Serhildan ve Diren yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Serhildan ve Diren yoldaşlarımızın bıraktığı direniş mirasını onlara layık olabilmenin sorumluluğu ile zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serhildan Maku
Adı Soyadı: Ali Ahmedpur
Doğum Yeri: Maku
Anne – Baba Adı: Cemile – Mihyedîn
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2023 / Botan

Serhildan Maku – Ali Ahmedpur

Kod Adı: Diren Amed
Adı Soyadı: Mazlum Şener
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Afitab – Urfan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2023 / Botan

Diren Amed – Mazlum Şener

BİTMEK BİLMEYEN MÜCADELE AZMİ İLE ÖRNEK OLDU

Serhildan yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın Maku kentinde, yurtsever bir ailede doğdu. Kürt kültürünün etkin bir şekilde yaşandığı ve işgalci güçlerin tüm soykırım politikalarına rağmen ısrarla korunduğu bir coğrafyada doğup büyüyen Serhildan yoldaşımız, toplumsal ahlak kültürüyle büyüdü ve ailesinden aldığı bu özelliğini kişiliğinde temsil etti. Partimiz PKK’yi ilk dönemlerden itibaren tanımaya başlayan ve sempati duyan ailesi yoluyla tanıyan Serhildan yoldaşımız, 1994 yılında gördüğü ilk gerilla gruplarından etkilendi. Ulusal bir bilinçle ve halkımızın içinde bulunduğu sömürü durumunun farkındalığıyla gerilla mücadelesine büyük anlam biçti. Bunun için gerillanın fedakarca yürüttüğü mücadeleye büyük hayranlık besledi. Gerillanın aynı zamanda yeni bir yaşamın da temsilcisi olduğunu bilen Serhildan yoldaşımız, dar sınırlara sıkıştırılmış ve her geçen gün aslında yaşamın inkarı anlamına gelen sistem içi yaşamdan kurtulmanın yolunun da gerilla olmaktan geçtiğinin bilincindedir. Bu temelde yoğunlaşma yaşayan ve arayışlara giren yoldaşımız, her anını partimiz PKK öncülüğünde süren özgürlük mücadelesini anlamaya adadı. Önderliğimize yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleşen Uluslararası Komplo’ya karşı Kurdistan’ın birçok alanında olduğu gibi Rojhilatê Kurdistan’dan da büyük tepkilerin gelmesi ve görkemli serhildanların geliştirilmesi, Serhildan yoldaşımızı etkileyen bir diğer husus oldu. Önderliğimize yönelik gerçekleşen komployu ve bu komploya karşı bedenlerini ateşten çember yapan “Güneşimizi Karartamazsınız” şehitlerini yüreğinde hissederek, nurlu bir Kürt genci olarak kendisinin de bu sürece cevap olması gerektiğini düşündü. Düşmanın komplo ile Hareketimizi tasfiye hedefine cevap olarak gerilla saflarına katılmayı en doğru tutum olarak gördü ve 1999 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Gerillacılığa Şehîdan bölgesinde başlayan yoldaşımız, ilk eğitimini de burada aldı. Aldığı eğitimle PKK ve dağ yaşamının temel özelliklerini öğrendi. Yaşadığı yoğunlaşmalarla yetkin bir gerilla olmayı başardı. PKK’de eşsiz emek, çaba ve büyük bedeller ödenerek yaratılan kutsal yoldaşlık ilişkisinden derinden etkilendi, yoldaşlığa büyük değer biçti. PKK saflarında yoldaşlık ilişkilerinin aslında PKK’nin yaşayan özü olduğu gerçekliğinin bilincinde olan yoldaşımız, Önderliğimizin iyi bir yoldaşı olabilmek için her zaman çaba içinde oldu. Eğitimden aldığı büyük güçle pratik çalışmalara dahil olup birçok farklı bölge ve çalışma sahasında yer aldı. Başta Şehîdan, Xakurkê, Zap olmak üzere Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde gerillacılık yaptı. Aynı zamanda bu süre içinde halk ve gençlik çalışmalarında da yer aldı. Özellikle gençlik çalışmalarının yeniden örgütlenmesinde önemli bir emeği olan Serhildan yoldaşımız, onlarca Kurdistanlı gencin özgürlük saflarına katılmasında önemli rol oynadı. Önderliğimizin esaretini hiçbir zaman kabul etmeyen ve buna karşı her zaman büyük öfke duyan Serhildan yoldaşımız, ancak mücadelenin daha fazla geliştirilmesi ile Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kavuşacağının bilincinde oldu. Bu temelde bir özgürlük gerillası olarak mücadeleyi büyütmek ve düşmanın soykırım sistemini parçalamak için daha fazla çabaladı.

Bu temelde 2008 yılında Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi’nde eğitime dahil olan Serhildan yoldaşımız, bu eğitim sürecinde kendisini gerilla taktik ve stratejisinde daha fazla derinleştirdi. Önderlik savunmaları temelinde kendisini Önderliğimizin “Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü” toplum paradigmasında eğitti. Askeri ve ideolojik olarak belli bir düzey kazanan yoldaşımız, yüzünü Serhed zozanlarına dönerek, orada süren ve düşmana ağır darbeler vuran gerilla mücadelesine katıldı. Serhed bölgesine dair yaşadığı önemli yoğunlaşmalarla birlikte iki yıllık başarılı pratiğin ardından, talihsiz bir şekilde Ermenistan güçlerine esir düştü. Ermenistan’da 4 yıl zindanda kalan yoldaşımız, bu süreçte Partimizin zindan direniş mirasına ve geleneğine bağlı kalarak direnişi bir yaşam tarzına dönüştürdü. 2014 yılında zindandan çıktıktan sonra tekrar yüzünü Medya Savunma Alanları’na döndü. 2015 yılında Qendîl bölgesine geçerek, bir süre burada mücadelesini sürdürdü. Daha sonra sömürgeci Türk devletinin başta Medya Savunma Alanları olmak üzere Hareketimize yönelik topyekûn saldırı başlatması üzerine Heftanîn bölgesine geçen Serhildan yoldaşımız, uzun bir süre de bu bölgede mücadele yürüttü. Düşman saldırılarına karşı destansı direnişlerin açığa çıktığı ve büyük bedeller pahasına düşmana ağır darbelerin vurulduğu Heftanîn’de emekçi ve fedakar özellikleriyle her zaman yoldaşlarına güç ve moral kaynağı oldu.

Düşmana olan büyük öfkesini pratiğinde göstermek isteyen Serhildan yoldaşımız, çetin bir mücadelenin yaşandığı ve ancak büyük bir irade gösterilerek mücadele yürütülen Bakurê Kurdistan’da mücadelesini sürdürmek istedi. Bunun için yoğunlaşan ve öneri geliştiren yoldaşımız, bütünlüklü ve tutarlı duruşu sayesinde Bakurê Kurdistan’a gitme hakkı kazandı. Gerilla mücadelemizin merkezi olan Botan’da gerillacılık yapmanın heyecanını yaşayan Serhildan yoldaşımız, aynı zamanda büyük bir iddia ve kararlılıkla yeni görev bölgesine yürüdü. Botan’da da birçok farklı bölgede faaliyet yürüttü. Düşmanın tüm yoğun saldırılarına rağmen Botan’daki direniş geleneğinin sürdürülmesinde önemli bir emeğin sahibi oldu.

Dervişane yaşamı, yoldaşlığa biçtiği büyük anlam ve bitmek bilmeyen mücadele azmi ile tüm yoldaşlarının örnek aldığı Apocu bir militan olan Serhildan yoldaşımız, 9 Ağustos 2023 günü Botan’ın Elkê alanında gerçekleşen düşman saldırısında son nefesine kadar özgürlük değerlerine bağlı kalmayı başararak şehitler kervanına katıldı. Yoldaşları olarak Serhildan yoldaşımızın gösterdiği aynı azim ve kararlılıkla devrim görevlerini yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

MÜCADELENİN EN ZOR OLDUĞU YERDE SAVAŞMAYI SEÇTİ

Diren yoldaşımız Amed’de, yurtsever ve kültürüne bağlı bir ailede doğdu. Bu nedenle Kürtlük özünü koruyarak büyüdü. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yakın akrabalarından katılanları ve şehitleri olan Diren yoldaşımız, daha küçük yaşlardayken Partimizi tanıdı. Amed gibi serhildanlarla özdeşleşen bir merkezde büyümesi ve düşman baskılarına bizzat tanık olması nedeniyle mücadele gerçekliğimizi erkenden tanıdı. Kürt halkına soykırım, katliam ve işkenceden başka bir şeyi reva görmeyen Türk devlet gerçekliğini yaptığı uygulamalardan tanıması nedeniyle bu sömürgeci sisteme büyük öfke duydu. Bu nedenle çevresinde gelişen mücadele gerçekliğinden de etkilenerek yurtsever, devrimci gençlik çalışmalarına katıldı. Yurtsever devrimci gençlik çalışmalarına aktif katılan yoldaşımız, hem birçok Kürt gencinin özgürlük mücadelemizle tanışıp direniş saflarına katılmasını sağladı hem de halkımızın örgütlenip kendi öz savunma sistemini kurmasında emek sahibi oldu. Çalışma yaptığı süreçlerde mücadele gerçekliğimizi daha yakından görme ve öğrenme imkanı buldu. Özellikle düşmana karşı fedaice savaşan gerilladan etkilendi. Türk soykırım sistemine karşı ancak fedailik çizgisinde bir mücadele ile başarının yakalanabileceğine inanan yoldaşımız bu temelde yoğunlaşmalarını daha da derinleştirdi. Halkımızın büyük bedeller ödeme pahasına geliştirdiği direnişle özgür bir yaşamı hakkettiğinin bilincinde olan Diren yoldaşımız, hem halkımızın hem de bu direnişin mimarı Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamada bir Kürt genci olarak mücadelesini daha da büyütmesi gerektiğini düşündü ve 2014 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına döndü.

Doğup büyüdüğü Amed bölgesinden gerilla saflarına katılan yoldaşımız, gerillacılığa dair ilk bilgilerini burada bulunan yoldaşlarımızdan aldı. Birbirinden değerli ve tecrübeli yoldaşlarımızdan aldığı eğitimlerle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına uyum sağladı. Coşkulu ve aktif katılımı ile gelecek vadeden bir militan olduğunu ispatladı. Kendisini daha fazla eğitmesi ve Apocu kişilikte derinleşmesi için yoldaşlarının önerisi ile Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız, ilk olarak Heftanîn bölgesinde hem eğitim hem de pratik çalışmalara dahil oldu. Bu bölgede akademik eğitimden geçti;  kendisini askeri ve ideolojik anlamda derinleştirme imkanı buldu. Özlü ve dürüst kişiliği sayesinde önemli bir dönüşüm sürecine giren yoldaşımız, özgürlük değerlerini savunan, koruyan ve geliştiren Apocu bir militan oldu. İnisiyatifli ve gözüpek olan yoldaşımız kısa sürede önemli birçok çalışmada yer aldı. Dikkat, askeri mantık, duyarlılık ve büyük irade gerektiren çalışmalarda yer alarak erkenden büyük sorumluluklar üstlendi, bu görev ve sorumluluklarını son derece başarılı bir şekilde yerine getirdi. Yaklaşık 3 yıl Heftanîn bölgesinde gerillacılık yapan yoldaşımız, düşman saldırılarının en yoğunlaştığı dönemlerde halkımıza ve Önderliğimize karşı görevlerini yerine getirmek amacıyla Botan’a geçme önerisi yaptı. Düşmanın bütün imkanlarını seferber ederek, Hareketimizi tasfiye etmeyi ve halkımızı soykırımdan geçirmeyi amaçladığı bir süreçte Apocu bir militana yakışır şekilde mücadelenin en zor olduğu bölgelerde savaşmayı seçen Diren yoldaşımız, bu duruşuyla tüm yoldaşlarının saygısını kazandı.

Yeni dönem gerillacılığında yetkinleşerek taktik ve tarzında uzmanlaşan Diren yoldaşımız, geçtiği Botan alanında büyük bir moral ve heyecana neden oldu. Özellikle tereddütsüz katılımı ve amacındaki netliği sayesinde yer aldığı her çalışmaya pozitif bir enerji kattı. Yüzünden eksik etmediği gülümsemesiyle her zorlu çalışmanın kolaylaşmasını, olmaz denilen çalışmaların olmasını sağladı. Botan alanında gerçekleşen ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eyleme aktif bir katılım sağlayarak dönem görev ve sorumluluklarını yerine getirdi. Mütevazı bir kişiliği olan Diren yoldaşımız, hiçbir zaman kendisini yeterli görmeyerek her zaman mücadelesini büyütmeyi esas aldı. Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama dışında kendisini asla başarılı görmeyen yoldaşımız, bu amacına ulaşmak için her türlü fedakarlığı yapmaktan geri durmadı. Dur durak bilmeyen çalışma temposu ile birlikte çalıştığı yoldaşlarını da teşvik eden Diren yoldaşımız, gelecek vadeden bir komutan adayı olarak hep en önde olmayı seçti ve her geçen gün bu amacına ulaşmak için kendisini geliştirdi.

9 Ağustos 2023 günü gerçekleşen düşman saldırılarında beraberindeki Serhildan yoldaşımızla son nefesine kadar savaşarak direniş geleneğimizden taviz vermeyen Diren yoldaşımız, büyük umutlarla katıldığı ve büyük değerler yarattığı özgürlük savaşını zirvede tamamlayarak şehitler kervanına katıldı. Yoldaşları olarak Diren yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadelesini ona layık olmanın görev ve sorumluluğuyla zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.