GÖRÜNTÜLÜ

HPG: Zengin bir mücadele mirası bıraktılar

Xakurkê’de 7 Aralık 2021’de şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Son nefeslerine kadar sarsılmaz bir bilinç ve derin bir bağlılıkla mücadele eden yoldaşlarımız bizlere zengin bir mücadele mirası bıraktılar” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Deniz ve Rustem yoldaşlarımız, 7 Aralık 2021 tarihinde Xakurkê alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehitler kervanına katıldılar.

Halkımıza yönelik sürdürülen soykırım saldırılarına karşı özgürlük hareketimize katılarak cevap olmak isteyen Kurdistan halkının yiğit evlatları Deniz ve Rustem yoldaşlarımız, bulundukları her alanda örnek bir duruşa sahip oldular. Savaşın en yoğun yaşandığı dönemlerde en ön cephede yer almak için öneride bulundular. Kurdistan’ın farklı alanlarında devrimci görevlerini tereddütsüzce yerine getirdiler. Deniz ve Rustem yoldaşlarımız Rêber Apo’nun özgürlük ideolojisinden aldıkları güçle birçok zorlu görevi yerine getirerek başarılı ve kararlı birer militan olmayı başardılar. Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için özgürlük mücadelesini büyük bir azimle büyüttüler. Son nefeslerine kadar sarsılmaz bir bilinç ve derin bir bağlılıkla mücadele eden yoldaşlarımız bizlere zengin bir mücadele mirası bıraktılar.

Düşman saldırısına karşı fedailik çizgisinde bir yaşamı tercih ederek ölümsüzler kervanına katılan Deniz ve Rustem yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın mücadelelerini bıraktıkları yerden kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Deniz Aras Kobanê
Adı Soyadı: Necla Adil Buzî
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Xezal – Adıl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2021 /Xakurkê

 

Kod Adı: Rustem Cûdî
Adı Soyadı: Apo Aşkan
Doğum Yeri: Colemerg
Anne – Baba Adı: Caziye – Recep
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2021 /Xakurkê

 

DENİZ ARAS KOBANÊ

Deniz yoldaşımız direniş sembolü olan Kobanê‘de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Değerli ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever olmasından dolayı Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni erkenden tanıma şansına ulaşan yoldaşımız, yurtsever bilinçle büyüdü. Ailesinden partimiz PKK saflarına katılımların olması ve gerillanın kahramanlık hikayeleriyle büyümesi nedeniyle daha çocukluk yıllarında gerilla olmayı hayal etti. Her Kürt genci gibi düşman gerçekliğini erken yaşta fark eden yoldaşımız, düşmanın halkımıza uygulamak istediği asimilasyon ve soykırım politikalarına karşı öfke besledi. Okul yıllarından anadilinde eğitim alamamanın öfkesini yaşadı. 2015 yılında Suriye devleti tarafında şehit düşürülen abisi Şehîd Aras Buzi’nin şehadetinden derinden etkilendi. Her zaman düşmana karşı intikam hırsı olan yoldaşımız en büyük cevabın Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımla olacağının bilincinde oldu. Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı sergilenen destansı direnişten ve şehitlerden etkilenerek katılım kararı veren Deniz yoldaşımız, ilk mücadele pratiğini Rojava alanında yaptı. 2017 yılında çalışmalara aktif bir şekilde katıldı. DAİŞ çetelerine karşı başlatılan hamlelerde yer almak istedi. Yerelde aldığı kısa bir askeri eğitimden sonra hamlelerde yer aldı. Dêrazor hamlesinde yaralanan yoldaşımız, kısa sürede kendini toparlayarak mücadelesine daha kararlı ve öfkesini bileyerek devam etti. İnsanlığın başına bela olan DAİŞ çetelerine sadece hareketimizin karşı koyması nedeniyle hayranlığı gizlemeyen Deniz yoldaşımız, özgürlük mücadelemize daha sağlam temellerle bağlanan bir militan oldu. Bu temelde mücadelesini daha da büyütme kararı alan yoldaşımız çocukluk hayalini gerçekleştirmek üzere yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Gerillanın kutsal mekanı olan özgür dağlarla buluşan yoldaşımız, çocukluk hayallerine kavuşmanın verdiği mutluluk ve istekle her çalışamaya katıldı. Xakurkê bölgesinin doğasına hayran kalan Deniz yoldaşımız gerilla yaşamına ve dağın zorlu koşullarına kısa motive oldu. Rêber Apo’nun büyük emekle yoktan var ettiği mücadele hakikatiyle bütünleşmek yoğun bir çaba içinde oldu. Önderliğimizin Kadın Kurtuluş İdeolojisi ve savunmalarını okuyarak derin yoğunlaşmalar yaşayan yoldaşımız hem askeri alanda hem de ideolojik anlamda gelişme gösterdi. Özgür kadın kimliğini her yerde layıkıyla temsil ederek birçok çalışmada yer aldı. Devrimcilerin tarihe yön veren kişiler olduğunu bilerek kadınlara ve ezilen halklara yapılan baskı, katliamlara cevap olmak istedi. Kadın hareketimizde ve toplumumuzdaki öncülük misyonunu yerine getirmek isteyen Deniz yoldaşımız bu anlamda her zaman tartışmalara katılarak çevresindeki yoldaşlarına yön vermek istedi. Sade, hesapsız ve tereddütsüz katılımıyla örnek bir militan olan Deniz yoldaşımız, yoldaşlarının gönlünde yer edindi. Yer aldığı her alanda fedakarlığı ile bilinen yoldaşımız aynı zamanda kendisini kadın özgürlük çizgisinde geliştirmek için de büyük bir emek verdi. Bin yılların erkek egemenlikli zihniyetinin kadına karşı yaklaşımının farkında olan ve buna karşı ideolojik birikimi olan Deniz yoldaşımız bireysel eğitiminden hiç taviz vermedi. Her şart altında okudu ve tartışma ortamları yarattı. Önderliğimizin ve Partimizin eğitime verdiği önemi bilerek kısa bir zaman dilimde yetkin bir militan oldu.

Mücadele hırsını her geçen gün daha da büyüten Deniz yoldaşımız düşmana karşı ancak fedailik çizgisinde mücadele edilerek zafere ulaşılabileceğinin bilincinde oldu. Bu amaçla kendisini daha fazla eğitmeye başladı. Xakurkê bölgesinin birçok alanında çalışma yürüten Deniz yoldaşımız, yer aldığı her çalışmada bu özelliğini korudu. Pratik çalışmalarda tecrübe kazanarak daha güçlü katılım ile tüm görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Bu anlamda örnek bir YJA Star gerillası olan Deniz yoldaşımızın bizlere devrettiği direniş bayrağını onun şahsında tüm şehitlerimize layık olabilmenin çabasıyla taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

 

RUSTEM CÛDÎ

Rustem yoldaşımız binlerce evladını Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne veren Colemêrg’te yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinden edindiği köklü Kürt kültürü ile büyüyen yoldaşımız, özüne bağlı bir Kürt genci olarak yetişti. Koçer bir ailede büyüyen yoldaşımız erken yaşta yaşam mücadelesinde yer alarak ailesine destek oldu. Yaşadığı bölgenin sürekli düşman saldırısı altında olması nedeniyle düşman gerçekliğini çocuk yaşta yaşadı. Sistemin asimilasyon yuvaları olan okullara gitmek istemedi, sadece birkaç yıl gittikten sonra okulu bıraktı ve çelişkiler yaşadı. İşgalci TC’nin halkımıza yaptığı zulmü hiç unutmayarak her geçen gün öfkesini büyüttü. Özgürlük mücadelemize hayranlık duyan yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılma kararı verdi.

İşgalci TC’nin ve DAİŞ çetelerinin Kobanê üzerinden Kürt halkına dayattığı soykırım saldırısına gerillaya katılım ile cevap veren Rustem yoldaşımız yeni savaşçı eğitimini 2014 yılında Heftanîn bölgesinde aldı. Eğitimdeki öğrenme arzusu ve gerilla yaşamına olan hayranlığı sayesinde kısa sürede mesafe aldı. Gerilla yaşamı ve PKK’deki yoldaşlık ilişkilerinden etkilenerek önüne büyük hedefler koydu. Yeni savaşçılar eğitiminden sonra Heftanîn’e bağlı Bektorya alanında ilk pratiğini yaptı. Moralli katılımı ve arazi hakimiyeti gelişimine zemin oldu. Aldığı askeri eğitimi pratikleştirme fırsatını iyi değerlendirerek her göreve hazır bir militan oldu. TC devletinin Bakurê Kurdistan’da 2015 yılında Özyönetim Direnişi’ne karşı hunharca saldırması sonucu yaşanan katliamlara karşı arayışı olan yoldaşımız, askeri branş eğitimi için öneride bulundu. İşgalcilere karşı ancak fedai bir tarzda ve profesyonel gerilla taktikleri ile cevap olabileceğinin farkında olarak eğitimlere katıldı. 2015 yılında Şehîd Mahîr Akademisi’nde ağır silah branşında eğitim gören yoldaşımız derin yoğunlaşmalar yaşadı. Düşmana büyük darbe vurma arayışı ve öfkesi olan Rustem yoldaşımız eğitim süreci boyunca Önderliğimizin savunmalarını ve gerillacılık perspektiflerini okuyarak kişiliğinde fedai bir tarzı oluşturdu. Yazdığı bir raporunda amacını; “Başta örgütsel konularda ve kadrolaşmada derinlik kazanmak ve de örgütün bizlere sunduğu imkanları iyi değerlendirmek’’ olduğunu söyleyen yoldaşımız zaman ve mekana sığmayan bir gerilla olmayı başardı. Eğitimden sonra bir süre Garê alanında Parti çalışmalarına dahil oldu. Çalışmalardaki disiplini ve emekçi yapısı sayesinde görevlerini layıkıyla yerine getirdi. Medya Savunma Alanları’nda farklı yerlerde kalan yoldaşımız en son Xakurkê bölgesinde Parti çalışmalarına dahil oldu. İşgalci TC ordusunun 2021 yılında Medya Savunma Alanları’nda başlattığı işgal operasyonlarına karşı fedai bir tarzda direnen gerillanın yazdığı destanda yer alan yoldaşımız birçok eylemin hazırlığında ve pratikleşmesinde yer aldı. Büyük komutanlarımız Egîd ve Zîlan’ın çizgisini kendine esas alarak her çalışmaya katıldı. Şehit düşen yoldaşlarının intikamını almak için arayışları oldu. Fedai bir militan olarak son nefesine kadar partimiz PKK’nin zaferi için amansız mücadele veren Rustem yoldaşımız hiçbir zaman tereddüt etmeden zorlu görevler üstlendi.

7 Aralık 2021 günü Xakurkê alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Rustem Cûdî yoldaşımız mücadele dolu bir mirası biz ardıllarına bıraktı. Dönemin ruhuna göre hareket ederek fedai bir tarzla savaşan Rustem yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadelesini onun şahsında tüm şehitlerimize layık olmanın bilinciyle sürdüreceğimizin sözünü yineliyor ve şehitlerimizin anısı önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.”