Kobanê’de Efrîn ve Şehba için yürüyüş

Kobanê’de binlerce kişi Efrin ve Şehba için yürüdü. İşgalci Türk devletinin Şehba ve Efrin Kantonu’na yönelik işgal saldırılarının kınandığı yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edildi.

Kobanê’de binlerce kişi Efrin ve Şehba’ya destek amacıyla heybetli bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşçüler Türk işgal ordusunun Şehba ve Efrin’e yönelik saldırılarını lanetledi. Aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi kınayarak Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Mislim, sivil toplum örgüt üyeleri, Kongreya Star üyeleri, Şehit Aileleri Meclisi, Öz Savunma Güçleri, Özel Kuvvetler, YPG/YPJ savaşçıları, Öz Savunma Güçleri ile Asayiş Güçleri üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de düzenlenen yürüyüşte hazır bulundu.

Halk yürüyüşte, Öcalan posterleri ve “Efrin Halkının Direnişini Selamlıyoruz”, “Kobanê Halkı Önderini İstiyor” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” yazılı pankartlar taşıdı.

Azadi Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Rojava ve Bakurê Kürdistan sınırı arasında olan Kobanê sınır kapısına kadar devam etti.

Miting ise şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Mislim konuşma yaptı. Mislim, işgalci Türk ordusunun Efrin ve Şehba bölgesine yönelik işgal saldırılarını kınayarak şöyle devam etti: “AKP hükümeti ve Erdoğan’a diyoruz ki; direniş kalesi Kobanê çetelerin eline geçmedi. Bugün de Türkiye Efrin Kantonuna saldırıyor. Efrin halkına YPG ve YPJ savaşçılarının teröre karşı savaştığını, işgalci Türkiye’yi Efrin ve Şehba bölgelerinden uzaklaştıracağını söylüyoruz.”

Efrin halkının yalnız olmadığını belirten Mislim, “Kobanê ruhuyla Efrin ve Şehba’yı koruyacak ve işgal altındaki bölgeleri kurtaracağız. Teröre karşı savaşacağımıza söz veriyoruz. Şehitlerin kanı sayesinde Kuzey Suriye Federasyonu’nu ilan edeceğiz” dedi.

Arından konuşan Kongreya Star Koordinasyon üyesi Kobanê ve tüm bölgedeki kadınların Türk devletinin saldırılarına karşı direnerek, tüm bölgeyi saldırılara karşı savunacağını söyledi. Efrin halkının yalnız olmadığını söyleyen temsilci “Tüm Kuzey Suriye halkı Efrin ve Şehba’nın yanındadır. Tüm gücümüzle onları destekleyeceğiz. Bugün Efrin ve Şehba için ayaktayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eylem sloganlarla sona erdi.