Kobanê halkı 'işgal ve ihanete' karşı yürüdü

Kobanê halkı, Türk devletinin saldırıları ve işbirliği yapan KDP'ye karşı yürüdü.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Fırat Bölgesi’nde bir protesto düzenledi.

Kobanê merkezindeki Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin “kınama çadırı” kurduğu Şehîd Egîd Meydanı’na kadar devam etti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Eşbaşkanı Hebûn Mihemed, faşist Türk devletinin Kürt tutsaklara karşı uygulamalarını ve KDP’nin Kürt katliamlarındaki iş birliğini kınadı.

Hebûn Mihemed, KDP’nin son suçunu 2 gün önce Başûrê Kurdistan’ın Xelifan bölgesinde işlediğini, 3 gerillanın şehit düştüğünü ve 2 gerillanın ise yaralandığını belirtti.

KDP’nin Kürt halkına karşı kinini tekrar gösterdiğini ve Kürdistan dağlarında gerillaya ihanet ettiğini belirten Hebûn Mihemed, bu yapılanların yeni olmadığını, KDP’nin kuruluşundan beri bu siyaseti benimsediğini kaydetti.

Hebûn Mihemed, uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin, Türk devletinin Kürt tutsaklara yönelik tutumuna karşı sessizliğini kınayarak, “Halkımız bu uygulamaları kabul etmiyor ve bugünkü protesto insanlık dışı bu uygulamaları kınamak içindir” dedi.

KDP’nin bir kez daha gerillaya saldırdığını ve cenazelerine el koyduğunu belirten Hebûn, “Bugün faşist Türk devleti ve ortaklarının eylemlerini teşhir etmeliyiz” diye konuştu.

Halk, bugün sonlanacak çadır eylemine de katıldı.