Minbic halkı Efrîn için sokağa çıktı

Minbicliler, Türk devletinin Efrîn ve Şehba'ya yönelik işgalci saldırılarını protesto etti.

Yüzlerce Minbicli, Gençlik ve Spor Komitesi’nin çağrısı ile Türkiye’nin Efrîn ve Şehba saldırılarını protesto etmek için Kure El-Erdiye Kavşağı’nda bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

Yasama ve Yürütme meclisleri eş başkanları, yardımcıları, komite üyeleri, askeri ve sivil kurum üyeleri, Cizre Gençlik ve Spor Konseyi’nden bir heyetin de aralarında bulunduğu eylemciler Minbic kent meydanına kadar yürüdü.

Demokratik Minbic Sivil Yönetimi’nden Faruq El-Maşi, meydanda yaptığı konuşmada Türkiye’nin saldırılarını kınayarak Efrîn’in işgalinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Minbic halkı olarak Efrîn’in yanında olduklarını söyleyen El-Maşi, “AKP’nin projesi DAIŞ terörüne destek vererek Osmanlı dönemini canlandırmaktır” dedi.

'KOBANÊ GİBİ DİRENİYOR...'

Ayrıca Cizre Kantonu Gençlik ve Spor Konseyi Eş Başkanı Hemrin Eli, Minbic Gençlik ve Spor Komitesi Eşbaşkanı Sozan Salih, Minbic Kadın Meclisi Yürütme Üyesi Meha Eli de konuşma yaptı. Konuşmacılar, Türk devletinin Efrîn ve Şehba’ye yönelik saldırılarını kınayarak, saldırılar karşısında Kuzey Suriye halklarının dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.

Yürüyüş sırasında konuşan Şemis El-Şîmal Taburları Komutanı Ebu Adil ise şöyle dedi: “Efrîn için hepimiz kalkan oluruz. Şimdi Reqqa’yı özgürleştiriyoruz, Efrîn de Kobanê gibi direniyor!"

Konuşmaların ardından eylem sloganlarla sona erdi.