QSD Hol’da şehit düşen iki savaşçının kimliğini açıkladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Hol Kampı’nda bir DAİŞ hücresi ile yaşanan çatışmada şehit düşen iki savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD yaptığı yazılı açıklamada 8 Eylül günü iki savaşçının şehit düştüğünü belirtti.

Açıklama şöyle: “Güçlerimizin, Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ terör örgütünün gizli hücrelerine yönelik hamleleri aralıksız devam ediyor. Bununla eş zamanlı olarak işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına yanıt vererek efsanevi kahramanlıklar yazıyor.

Güçlerimiz, Hol Kampı’nın güvenliğini sağlamak ve terör örgütünün hücrelerini yok etmek amacıyla 25 Ağustos'ta başlatılan İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin ikinci aşamasında büyük rol oynadı.

Dün gece, bir grup terörist kamptan kaçmaya çalışırken güçlerimiz, İç Güvenlik Güçleri ile birlikte çeteleri çembere aldı. Teröristler ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada bir terörist öldürülürken 6 terörist de yakalandı.

Çetelerle çıkan çatışmada, Raxib Samir Berxeş (Cesûr Xebat) ve Ehmed Ebas El Mitêran (Udey Cinêdiye) adlı savaşçılarımız şehit düştü.

Şehit Cesûr Xebat, DAİŞ terör örgütü ve işgalci Türk devletine karşı birçok cephede savaştı, görevini yerine getirmede bir an olsun tereddüt etmedi.

Şehit Udey Cinêdiye de aynı şekilde tüm cephelerde sonuna kadar direndi, arkadaşlarının moralini ve umutlarını güçlendirdi.

2 şehidin ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimize intikamlarını alma sözümüzü yineliyoruz.”

Açıklamada iki savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Cesûr Xebat

Adı ve soyadı: Raxib Samir Berxeş

Anne adı: Asya

Baba adı: Semir

Doğum tarihi ve yeri: Dêrazor-1999

Şehadet tarihi ve yeri: 8 Eylül 2022 Hol Kampı

**

Adı ve soyadı: Ehmed Ebas Mitêran

Anne adı: Enûd Dendel

Baba adı: Ebas

Doğum Tarihi ve yeri: Qamişlo-1997

Şehadet tarihi ve yeri: 8 Eylül 2022 Hol Kampı