Reqa'da 18 çete öldürüldü, 4 bomba yüklü araç imha edildi

Reqa’nın doğu ve batı cephesinde yaşanan çatışmalarda 4 bomba yüklü araç imha edildi, 18 çete de öldürüldü.

Dün akşamdan bu yana Reqa’nın doğu ve batı cephesinde devam eden çatışmalarda QSD savaşçıları, çetelerin bütün saldırılarını kırıma uğrattı.

Eski Reqa mahallesinde yaşanan şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti. Çatışmalarda 8 çete öldürülürken bir adet bomba yüklü araç da imha edildi. Öte yandan çetelerin mahalle girme girişimi savaşçılar tarafından boşa çıkarıldı, yüklü miktarda cephaye savaşçılar tarafından el konuldu.

Kentin kuzey doğusundaki Rewda mahallesindeki çatışmalar biri keskin nişancı 3 çete öldürüldü.

Reqa’nın güney doğusundaki Hîşam Bin Ebdulmelik mahallesinde ise çetelerin bomba yüklü araçla saldırı girişimi, QSD savaşçılarının sert müdahalesiyle boşa çıkarıldı. Çatışmalarda 7 çete öldürüldü, bomba yüklü bir araç da imha edildi.

Doğu cephesinde ise savaşçılar özgürleştirilmiş Qadisiyê mahallesinde çetelere ait bir keşif uçağı düşürdü. Ayrıca Diriya, Berîd ve Qadisiye mahallelerindeki arama-tarama çalışmalarında savaşçılar çok sayıda mayını etkisiz hale getirdi, yüklü miktarda cephaneye el koydu.

Arka cephede bulunan QSD savaşçılarına ait bir noktaya çetelerin bomba yüklü araçla saldırı girişimi, savaşçıların aracı imha etmesiyle boşa çıkarıldı.

Öte yandan QSD savaşçıları Eski Reqa’da 6, Teyar ve Diriya mahallelerinde ise 15 sivili çetelerden kurtardı.