Reqa’da şiddetli çatışmalar devam ediyor

Reqa’nın birçok noktasında devam eden çatışmalarda 34 çete öldürüldü.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi 32’nci gününde devam ediyor. Kent merkezinde ilerleyişi süren Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında kentin birçok noktasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Eski Reqa’da QSD savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında dün akşam başlayan çatışmalar hala devam ediyor. Söz konusu stratejik mahalleyi kaybetmek istemeyen çeteler büyük gruplarla saldırıyor. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre; çeteler mahallede kimyasal madde içeren havan topları kullanıyor.

Mahallede hala süren çatışmalarda bomba yüklü bir araç hedefine ulaşamadan QSD savaşçıları tarafından imha edilirken, intihar saldırısı düzenlemek üzere savaşçıların olduğu noktaya gitmeye çalışan iki çete de öldürüldü.

Ayrıca Eski Reqa’da yaşanan çatışmalarda 15 çete öldürüldü, 10 çete cesedi, 2 kalaşnikof ve bir lav silahı savaşçıların eline geçti. Çatışmalarda 3 savaşçı yaralandı.

Kentin batısında da Dariya mahallesinde dün akşamdan beri şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda 7 çete öldürüldü, 2 savaşçı hafif yaralandı. Ayrıca 6 kalaşnikof, bir BKC, bir B7 ele geçirildi ve bomba yüklü bir araç da hedefine ulaşamadan imha edildi.

Reqa’nın güney doğusunda bulunan Sifen Köyü’nde de ağır çatışmalar yaşandı. Netleşen bilgilere göre çatışmalarda 10 çete öldürüldü.

Söz konusu alanlarda çatışmaların devam ettiği belirtildi.