Reqa Hamlesi: 34 çete öldürüldü, 4 araç imha edildi

Reqa’nın 7 mahallesinde yaşanan çatışmalarda 34 DAIŞ çetesi öldürüldü, 4 adet bomba yüklü araç imha edildi.

ANHA’nın haberine göre Hîşam Bin Ebdulmelik, Eski Reqa, Diriya ve Berîdê mahallelerinde QSD savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Savaşçılar dün akşam Hîşam Bin Ebdulmelik mahallesinde ilerleyişini sürdürdü ve çetelerin savunma hattını kırdı. Mahallede yaşanan çatışmalarda 22 çete öldürüldü.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da çetelere ait çok sayıda noktayı bombaladı. Savaş uçaklarının bombardımanında öldürülen çete sayısına ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadı.

Kentin doğusundaki Eski Reqa ve Rewda mahallelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarda ise 6 çete öldürüldü, çetelere ait askeri bir araç ile cephane taşıyan bir araç savaşçılar tarafından imha edildi.

Reqa’nın batısındaki Berîd ve Diriya mahallelerinde ise biri keskin nişancı 3 çete öldürüldü. Çetelerin Berîd mahallesinde saldırı girişiminde bulunduğu bomba yüklü zırhlı araç savaşçılar tarafından imha edildi. Diriya mahallesinde de çetelere ait bir askeri araç imha edildi.

Öte yandan QSD’nin özel ekiplerinin Qadisiyê ve Diriya mahallelerinde yürüttüğü arama-tarama çalışmalarında DAIŞ çetelerine ait çok sayıda mayın etkisiz hale getirildi.