Reqa şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Reqa’da şehit düşen 5 savaşçı, Girê Spî ve Dirbêspiyê’de kitlesel törenlerle sonsuzluğa uğurlandı.

13 Temmuz’da Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan QSD savaşçıları Ehmed Medan, Hidêmî Ehmed ve Ehmed Mehmûd, Gre Spi’deki (Tel Abyad) Şehit Mehmûd Tumê Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törende Girê Spî Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanları Zelîxe Ebdî ve Hemdan El-Ebid, PYD Yönetim Üyesi Xalid Kutê, TEV-DEM Yürütme Üyesi Selahedîn Firat ve Siluk ile Hemam Turkmen kasabalarından gelen çok sayıda kişi yer aldı.

Saygı duruşu ardından Şehit Aileleri Kurumu adına Wehîd Ebdulah konuştu. Wehîd, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin yolundan yürüme sözünü yineledi.

Kongreya Star adına konuşan Fatma Şêx Hesen de, şehitler sayesinde Kuzey Suriye’nin ve bölge halkının DAIŞ’in karanlığından kurtulduğunu belirti ve QSD savaşçılarına destek çağrısı yaptı.

Demokratik Suriye Meclisi MSD adına konuşan Ereb Ebas ise, QSD savaşçılarının ülke topraklarını terörün karanlığından özgürleştirmek için canlarını feda ettiğini söyledi. Ebas ayrıca direnişin devam edeceğinin altını çizdi.

Tören sonunda şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen savaşçılar Ehmed Ebid (Azad) ve Mihemed Hesen (Qenas Dirbêsiyê) ise Dirbêsiyê’deki Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitlikte yapılan askeri tören ardından konuşan YPG Komutanlarından Metin Polat, direniş cephelerinde tüm bölge halklarının kanının birbirine karıştığını söyleyerek, “Özgürlük şehitleri, özgür ve demokratik bir yaşam uğruna ortak yaşam ve halkların kardeşliği esasları üzerine canlarını feda etmiştir” dedi.

Şehit Qenas Dirbêsiyê’nin ailesi adına konuşan şehidin abisi ve YPG savaşçısı Xalid Hesen de tüm bölge halkına ve şehidin arkadaşlarına başsağlığı dileklerinde bulundu ve şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda şehitlerin naaşları sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.