Rojava'da çadır eylemcilerinden öz savunma güçlerine destek

Kuzey ve Doğu Suriye'de öz savunma güçlerini destekleyeceklerine vurgu yapan çadır eylemcileri, bölge devletlerinin Türk işgal saldırılarına karşı tutum göstermeleri gerektiğini belirtti.

Qamişlo'daki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği binası önünde HPC-Jin ve Kongra Star'ın, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve bölgenin hava sahasının kapatılması için çağrı yapmak amacıyla başlatılan çadır eylemi 30’uncu gününde sürüyor.

Bugün, Kobanê ve Til Birak ilçesi HPC-Jin üyeleri çadır eylemine katıldı. Eylemde konuşan HPC-Jin üyesi Şeyma Ehmed, “BM insan hakları ve adalet temsilcilerine sesleniyoruz; bizi öldüren terörist güçlere karşı hangi hakla tutum göstermiyorsunuz” şeklinde konuştu. 

Şeyman Ehmed, işgalcilere karşı mücadeleyi sürdürme ve zaferi gerçekleştirene kadar şehitlerin izinde gitme sözünü yineledi. 

BÖLGE DEVLETLERİ SALDIRILARA KARŞI CİDDİ TUTUM GÖSTERMELİ

Kobanê HPC-Jin üyesi Xelîla Nasan ise, “Dünyaya sesimizi duyurmak için buradayız. Şu ana kadar direndik, binlerce şehit ve yaralı verdik. Bölgedeki devletler, bölge üzerindeki saldırılara karşı ciddi bir tutum göstermeli” dedi. 

Nasan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuzey ve Doğu Suriye halkı dünyanın çekindiği DAİŞ ile savaştı. Halkımız, dünyadaki en tehlikeli terör gücüne karşı direnmeye devam ediyor. Bu halk fedakarlık yapmayı sürdürüyor. Biz barış istediğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz.”  

Xelîla Nasan, askeri güçleri destekleyeceklerini, zafere ulaşmak için şehitlerin yolunda mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.