MSD: Devrim Suriye halkının ruhu ve özgürlüğünü temsil ediyor

Rojava Devrimi'nin yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan MSD,19 Temmuz Devrimi'nin yeni bir Suriye inşası için ayağa kalkan Suriye halkının devriminin ruhu ve özgürlüğünü temsil ettiğini söyledi.

Suriye Demokratik Meclisi (MSD), 19 Temmuz Devrimi'nin 11. yıl dönümü dolaysıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 19 Temmuz Devrimi'nin baskı, merkeziyetçilik ve tiranlıktan uzak yeni bir Suriye inşası için ayağa kalkan Suriye halkının devriminin ruhunu ve özgürlüğünü temsil ettiği ifade edildi.

19 Temmuz Devrimi'nin Suriye halkının değiştirme ve inşa etme gücüne sahip olduğunu ve başka hiçbir gücün bu halkın iradesini kıramayacağını dünyaya kanıtladığını vurgulayan MSD, bu uğurda şehit düşenleri andı.

MSD açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kobanê'den Minbic’e, Reqa’dan Dêrazor’a ve bölgenin diğer yerlerine kadar Kuzey ve Doğu Suriye'nin çocukları teröre karşı kahramanlık destanları yazdılar ve başardılar. Yönetim ve liderlikte kendilerini ispatladılar ve Özerk Yönetimi kurdular. Özerk Yönetim ülke genelindeki Suriyelilerin umududur.

Tüm Suriyelilerin bu ulusal zaferini kutluyoruz. 19 Temmuz devrimi tüm yapıyı kucakladı, yurtseverlik ruhunu ve Suriye ulusal kimliğiyle bağ kurdu. Suriye topraklarının güvenliğine ve egemenliğine, toprakların ve halkının birliğine yönelik her türlü saldırı girişimine karşı bir bariyer olarak 19 Temmuz devrimi, kadınlara yaşamdaki rollerini oynama ve her alanda yönetim görevlerini oynama fırsatı verdi. Aynı zamanda gençleri de bu deneyimlerin inşasında ve gelişiminde yer almaya teşvik etti.”

19 Temmuz devriminin birçok kazanım yarattığı, ülkenin geleceği için bir model oluşturduğu ve Suriye'deki krizin çözümüne yönelik inisiyatifler sunduğu belirtilen açıklamada, "Bu inisiyatiflere odaklanmalı, bunları incelemeli ve birer çözüm yolu olarak kullanmalıyız. Halkımızın değişim, demokrasi ve çeşitlilik umutlarını gerçekleştirecek çözümler üretmeli ve geliştirmeliyiz” denildi.

MSD açıklamasında "Bu kadar fedakarlıktan sonra, ayrım gözetmeksizin tüm Suriyelileri kucaklayan bir demokratik proje olmadan Suriye halkı için adaleti sağlayamayız. Bu proje ile Kürt halkının ve diğer bileşenlerin tüm sorunları çözülecek. Ayrıca bu demokratik proje ile dışlama ve inkârın olmadığı bir ulusal durum tesis edilecek ve medeni rolüne kavuşacak yeni bir Suriye'nin inşasının yolu açılacaktır” diye belirtildi.