TEV-DEM bileşeni partiler: Türk devletine karşı birlik olalım

TEV-DEM’de yer alan siyasi partiler, Türk devletinin işgalci saldırılarını durdurma ve birlik olma çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) içerisinde yer alan siyasi partilerin yayımladığı açıklamada, DAİŞ'i yenilgiye uğratan QSD ve YPG’ye karşı Türkiye'nin teröre destek veren işgalci saldırılarına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son süreçte AKP’nin Efrîn ve Şehba bölgelerini işgal açıklamaları artmıştır ve alınan bilgilere göre Türkiye kendisine bağlı 20 bin silahlı muhalifle büyük bir operasyon hazırlığı yapmaktadır. Bu durum krizin başından beri çok zorluk yaşayan Suriye halkının çıkarlarına göre değildir.

Türkiye’nin Efrîn’e yönelik tehditleri QSD ve YPG’nin Reqqa’da DAİŞ terörüne karşı savaştığı bir dönemde gerçekleşiyor. Bu da Türkiye’nin dünya terörü üzerindeki baskıyı azaltmak istediğini göstermektedir.

Türkiye bu tehditlerle sadece Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi ve Suriye kentlerindeki terörü engellememekte, aynı zamanda demokratik çözümün de önünü kesmektedir. Çünkü terör gruplarının varlığı ile hiçbir çözüm gelişemez, aksine Türkiye verdiği destekle terörün ömrünü uzatmaktadır ve özellikle DAİŞ'i yenilgiye uğratan QSD güçlerine karşı savaşarak dünyada endişe kaynağı olmaktadır.

Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırılarını ve bu saldırılarda maşa olarak kullandığı Suriyeli grupları lanetliyor, uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini bu saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Yine tüm Kürt taraflara bu hassas süreçte parçalılığı bir yana bırakarak sürece cevap olmaları çağrımızı yineliyoruz.

Yine tüm Kuzey Suriye halkına Efrîn ve bölgenin savunması için QSD ve YPG ile birlik olmaları çağrısı yapıyoruz.”