Bayık, KDP’yi Ankara’ya ajanlık yapmaktan vazgeçmeye çağırdı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık,"KDP, Güney Kurdistan bayrağını Türk devletinin işgalini gizlemek için kullanıyor. KDP, Türk devletiyle bu ortaklaşmasını sürdürürse, her ne kadar taraftarı olmasak da bir savaşın yaşanması kaçınılmazdır” dedi.

Güney Kurdistan merkezli yayın yapan Shar Press’e bir mülakat veren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, KDP’nin Türk devletin istihbarat desteği sağladığını ve tespit ettiği alanları Türk devletine bildirdiğini belirtti.

Bayık, “KDP, Güney Kurdistan bayrağını Türk devletinin işgalini gizlemek için kullanıyor. KDP, Türk devletiyle bu ortaklaşmasını sürdürürse, her ne kadar taraftarı olmasak da bir savaşın yaşanması kaçınılmazdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı, Kürt halkının Barzani ailesi ile Türk devleti arasındaki ilişkileri iyi tanıması gerektiğini kaydederken, şunları ifade etti:

“Barzani ailesinin Türk devletiyle olan ilişkisi tamamen kira mantığına dayanıyor. KDP, Türk devleti ordusuna her türlü desteği sağlıyor. KDP, Türk devleti için yer tespitinde bulunuyor, tespit ettiği alanları Türk devletine bildiriyor ve onlara lojistik destek sağlıyor. Gerillaların kaldığı alanlara ilişkin istihbarat veriyor.”

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yakın zamanda Barzani ailesi ile görüşmesine de dikkat çeken Bayık, görüşme ardından Barzanilerin Türk devletine desteğinin arttığını ifade etti.

Bayık, “Ne tuhaf bir şey değil mi? Bağdat, Türk devletinin hiçbir talebini kabul etmiyor ama Barzaniler Türk devletinin tüm taleplerini yerine getirdi” dedi ve şunları ekledi:

“KDP, Türk devletinin işgalci askerlerini korumak ve saklamak amacıyla Güney Kurdistan bayrağını kullanıyor. Biradost ve Sîdekan’da yaşananlar, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarının devamıdır. Öyle görünüyor ki Biradost’ta yaşananlar Hakan Fidan ve Barzanilerin görüşmesinin bir ürünüdür.”

18 Eylül’de Süleymaniye’deki Erbet Havaalanı’na yönelik Türk devletinin insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıyı da değerlendiren Bayık, bu konuda şunları söyledi:

“Türk devletinin Erbet Havaalanına yönelik saldırısının nedeni Süleymaniye ve Soran halkını korkutmaktır. Nasıl ki KDP desteğiyle Behdînan Bölgesi işgalci Türk devletinin ve MİT’inin merkezi haline getirilmişse Süleymaniye ve Soran halkını da korkutarak bu alanı da MİT kontrolüne almak istiyorlar. Öte yandan YNK’yi de korkutarak KDP gibi Türk devletinin ortağı haline getirmek istiyorlar.”

 “Süleymaniye ve Soran halkı yurtseverlik çizgisinden vazgeçmemişlerdir. Bu nedenle Türk devleti ısrarla Süleymaniye ve Soran’a yönelik saldırılar düzenliyor. Bizim, Süleymaniye ve Soran halkının sonuna dek yurtseverlikte ısrar edeceğine sonsuz bir inancımız var.”