GÖRÜNTÜLÜ

Metîna şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Şehit 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Şehadetleriyle de tüm yoldaşları ve halkımız için birer mücadele gerekçesi oldular” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi  Metîna’da şehadete ulaşan gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“4 Temmuz 2024 günü yaptığımız açıklamada, 30 Haziran 2024 günü Metîna’nın Serê Metîna Direniş Alanı’na yönelik gerçekleşen düşman saldırısında üç yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık. Bu düşman saldırısında Newal Mêrdîn, Jiyan Rêdûr ve Dijwar Keleş yoldaşlarımız şehadete ulaştı.

Yürekleri özgür Kurdistan hayali ile atan ve bu uğurda mücadele etmekten bir an bile tereddüt etmeyen Newal, Dijwar ve Jiyan yoldaşlarımız, onurlu ve özgürlük bilincine sahip Kürt gençliğinin son temsilcileri oldular. Yaşamlarının hiçbir döneminde işgalciliğe ve ihanete geçit vermeden kendilerini tamamen halkımızın özgürlüğüne adayan ve yürüttükleri özgürlük mücadelesinde bedel vermekten çekinmeyen Newal, Dijwar ve Jiyan yoldaşlarımız, hiç kuşkusuz zafer kazanan özgür Kürtlüğün mihenk taşı olacaktır. Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde işgalciliğe ve soykırım saldırılarına karşı direniş cephelerinde yer alarak halkımızın onurunu koruyan Newal, Dijwar ve Jiyan yoldaşlarımız, şehadetleriyle de tüm yoldaşları ve halkımız için birer mücadele gerekçesi oldular.

Yoldaşları olarak Newal, Dijwar ve Jiyan yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadelelerini zafere taşıyarak soykırımcı sömürgeci Türk devletine ve ihanet çizgisine en anlamlı cevabı vereceğimizin sözünü veriyoruz. Bu temelde başta Newal, Dijwar ve Jiyan yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Newal Mêrdîn
Adı Soyadı: Nûdem Kurt
Doğum Yeri: İzmir
Anne – Baba Adı: Feyruze – Şakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Haziran 2024 / Metîna

 

Kod Adı: Dijwar Keleş
Adı Soyadı: Serdar Düşerge
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Bahriye – Fahri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Haziran 2024 / Metîna

 

Kod Adı: Jiyan Rêdûr
Adı Soyadı: Darşîn Musa
Doğum Yeri: Şam
Anne – Baba Adı: Fatma – Mihemed Elî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Haziran 2024 / Metîna

 

NEWAL MÊRDÎN

Newal yoldaşımız, aslen Mêrdîn’li bir ailenin ferdi olarak İzmir’de dünyaya geldi. Ailesinin 90’lı yıllarda Türk devletinin baskı ve zulmü yüzünden İzmir’e göç etmesinden dolayı ülkemiz Kurdistan’dan uzakta doğup büyüdü. Buna rağmen ailesinin köklü yurtseverlik geçmişi ve Kürtlük değerlerine sıkıca bağlı olmalarından kaynaklı Newal yoldaşımız özüne uygun bir şekilde yetişti. Soykırımcı Türk devletinin tüm asimilasyon ve soykırım saldırılarına rağmen kendisini var eden dilini ve kültürünü korumayı başardı. Böylece düşmanın soykırım çarkında önemli bir gedik açtı. Ailesinin Kurdistan’dan neden göç ettiğinin bilincinde olduğu için soykırımcı TC rejimine büyük bir öfke duydu. Aynı zamanda Kurdistan’da yürütülen özgürlük mücadelesinin de farkında olan yoldaşımız, bu mücadeleyi büyük bir fedakarlıkla yürüten özgürlük gerillasına büyük bir hayranlık duydu. Ailesinden ve yakın akrabalarından da gerilla saflarına katılımların olması Newal yoldaşımızın gerillaya olan sempatisini daha da artırdı. En meşru hakları ve varlığı için mücadele eden halkımıza yönelik Türk devletinin her yerde vahşice saldırılar geliştirmesi, katliamlara girişmesi Newal yoldaşımızın mücadele arayışına girmesine neden oldu. Halkımıza yönelik gelişen saldırılara karşı bir Kürt kadını ve genci olarak mutlaka tepki göstermesi gerektiğinin bilinciyle ilk olarak yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında yer aldı. Çalışmalarda yer aldığı süreçte partimiz PKK öncülüğünde sürdürülen özgürlük mücadelesini daha yakından tanıma imkanına ulaşan yoldaşımız, mücadelesini daha da büyütme kararı verdi. 2014 yılında Amed’de yakın bir akrabasının sömürgeci soykırımcı Türk devleti tarafından infaz edilmesi üzerine intikam sözü veren Newal yoldaşımız, bunu en iyi gerilla saflarında gerçekleştirebileceğine inandı. Aynı zamanda yakın bir akrabasının da o süreçte gerilla saflarına katılmasından etkilenerek yüzünü Kurdistan dağlarına döndü ve gerilla saflarına katıldı.

Gerilla ile ilk olarak Bakurê Kurdistan’da buluşan Newal yoldaşımız, gördüğü ilk gerillaların yoldaşlık ilişkilerinden ve yaşam tarzlarından derinden etkilendi. Kurdistan’dan uzakta doğup büyümesi nedeniyle ilk başta dağlara alışmakta zorlandı, ancak yoldaşlarının yardımı, iradeli ve istekli duruşu sayesinde bu zorlukları kısa sürede aşmayı başardı. Aktif bir katılımın sahibi olan yoldaşımız, her geçen gün dağlarla bütünleşti. Kendisini gerilla savaş sanatında ve Apocu felsefede daha da derinleştirmesi için arkadaşlarının isteği ile Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız, ilk akademik eğitimini burada aldı. Gördüğü eğitimlerle kişiliğinde askeri ve ideolojik anlamda önemli gelişmeler yarattı. Özellikle gördüğü kadın tarihi dersiyle kendi gerçekliğinin farkına varan yoldaşımız, kadın özgürlük ilkelerinde daha da derinleşmek için sürekli bir çabanın sahibi oldu. Disiplinli ve titiz bir çalışma tarzına sahip olan Newal yoldaşımız, eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra bu özelliklerinden dolayı gerilla için büyük önemi olan bazı çalışmalarda yer almaya başladı. Bir süre bu çalışmalarda yer alan yoldaşımız, burada aktif ve başarılı bir katılımın sahibi oldu. Bu süreçte yer aldığı çalışmayı başarılı bir şekilde yürüten yoldaşımız, diğer yandan da kendisini ideolojik olarak sürekli geliştirmenin çabasında oldu. Bu çabaları sonucu özgür kadın ilkelerini kişiliğinde temsil etmeyi başaran yoldaşımız, militanca duruşuyla yoldaşlarına örnek oldu. Bir YJA Star savaşçısı olarak kendisini halkımızın ve tüm kadınların güvenliğinden sorumlu gördü. Halkımıza yönelik tüm saldırıları bertaraf etmeyi kendisine ilke edindi. Bu anlamda önemli bir çaba ve emeği olan yoldaşımız, halkımızın yüreğinde unutulmaz bir yer edindi. Halk olarak içerisinden geçtiğimiz tarihi süreçte sıradan bir katılımın zaferi getirmeyeceğinin farkında olan Newal yoldaşımız, yeni dönem gerilla taktiklerinde gelişmek, sürecin gerektirdiği görev ve sorumluluklara doğru cevap vermek için askeri ve ideolojik eğitimlere katılma önerisinde bulundu. Yaşamdaki duruşu, iddialı ve kararlı katılımı ile yoldaşlarına güven veren yoldaşımız, bu temelde akademik eğitime katıldı. Eğitim sürecinde uzun bir süredir yürüttüğü pratik çalışmaların muhasebesini yapan yoldaşımız, bu anlamda önemli ders ve tecrübeleri bilince çıkardı. Diğer yandan düşmanın halkımıza yönelik geliştirdiği tasfiye saldırılarına karşı bir PKK – PAJK militanı olarak mutlaka cevap vermesi ve savaş tünellerinde fedaice savaşarak şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını alması gerektiğini düşündü. Bu nedenle eğitimin tüm aşamalarına aktif bir şekilde katılan yoldaşımız, duruşuyla yoldaşlarının derin saygısını kazandı.

Eğitimini başarılı bir şekilde bitiren Newal yoldaşımız, dönem görevlerine cevap olabilmenin heyecan ve coşkusuyla yüzünü Metîna bölgesine çevirdi. Burada gelişebilecek düşman saldırılarına karşı sürekli tetikte olan Newal yoldaşımız, birlikte mücadele ettiği yoldaşlarının da her anlamda savaşa hazırlanmasında rol oynadı. Metîna bölgesinin savunulması için Zendûra’dan Girê Hakkarî’ye kadar destansı ve fedaice bir direnişin geliştiğinin bilincinde olan yoldaşımız, bu direniş geleneğini sürdürmenin kararlılığıyla hareket etti. İşgalci Türk devletinin 16 Haziran 2024 günü başlattığı saldırıları halkımızın onlarca yıldır çektiği acıların intikamını almak için bir fırsat olarak gören yoldaşımız, saldırıların ilk gününden itibaren sürekli olarak düşmana vurmanın arayışında oldu. Bu anlamda yoldaşlarına örnek olan Newal yoldaşımız 30 Haziran 2024 günü değerli fedai komutanımız Zîlan – Zeynep Kınacı yoldaşın şehadetinin yıldönümünde düşmana karşı etkili bir eylemin sahibi olmak istedi. Bu anlamda beraberindeki Jiyan ve Dijwar yoldaşlarla düşmana karşı fedaice savaşan Newal yoldaşımız kahramanca şehadete ulaştı. Yoldaşları olarak Newal yoldaşımızın özgür ülke ve özgür yaşam özlemini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

 

DIJWAR KELEŞ

Dijwar yoldaşımız Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever ve Amed gibi mücadelemizin merkezi olan bir kentte doğup büyümesi nedeniyle partimiz PKK’yi küçük yaştan itibaren tanıma imkanına kavuştu. Aynı zamanda her Kürt çocuğu gibi düşman gerçekliğini de çocuk yaşta düşmanın halkımıza yönelik baskı, şiddet ve katliamlarından tanıyan yoldaşımız, daha o zamandan itibaren düşmana büyük bir öfke duydu. Sömürge okullarına gittiğinde Türk devlet sisteminin kendisine yabancı olduğunun daha fazla bilincine varan yoldaşımız, her zaman özünü korumaya çalıştı. Ailesinin isteği üzerine bir süre okul giden Dijwar yoldaşımız, daha sonra ailesinin geçimine katkıda bulunmak için başta inşaatlar olmak üzere birçok işte çalıştı. Çalıştığı bu süreçte emek olgusuyla tanışan yoldaşımız aynı zamanda toplumsal eşitsizliğin de daha fazla ayırdına vardı. Özellikle bir Kürt olarak nerede bulunursa bulunsun Türk devlet sistemi tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını, sürekli ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünün farkına varan yoldaşımız, bu düşman gerçekliğine daha fazla öfke duydu. Kurdistan’da özgürlük gerillası öncülüğünde yürütülen halkımızın varlık ve özgürlük savaşını takip etmekten geri durmadı. Özellikle gerillanın yaptığı eylemlerden büyük bir güç ve moral aldı. Yaşanan şehadetlerden de etkilenen yoldaşımız, özellikle değerli komutanımız Şehîd Numan Amed – Ertem Karabulut yoldaşın şehadetinden sonra mücadele etme kararlılığına ulaştı. Gerillanın işgalcilere vurduğu her darbe ile mücadeleye atılma arayışları daha da artan yoldaşımız, 2013 yılından itibaren aktif olarak devrimci, yurtsever gençlik çalışmalarına dahil oldu. Gençlik faaliyetleri yürüttüğü bu süreçte partimiz PKK’yi daha yakından tanıma olanağına kavuştu ve mücadelesini daha da büyütmenin arayışına girdi. 2015 yılıyla birlikte düşmanın halkımıza yönelik soykırım siyasetini sonuca götürmek amacıyla topyekün saldırılara girişmesi ve gelişen Özyönetim Direnişi ile birlikte amcasının oğlu Şehmus Düşerge yoldaşımızın Bismil’de şehadete ulaşması Dijwar yoldaşımızı derinden etkiledi. Hem halkımıza yönelik bu katliam girişiminin hem de şehadete ulaşan Şehmus yoldaşımızın intikamını almak isteyen yoldaşımız, bunu en iyi gerilla saflarına katılarak gerçekleştirebileceğine inandı. Bu temelde 2015 yılında Kurdistan dağlarına ulaşarak gerilla saflarına katıldı.

Aldığı eğitimlerle gerillanın hem halkımızın savunma gücü hem de gerillacılığın özgür insanın yaşam tarzı olduğunu bilince çıkaran Dijwar yoldaşımız, büyük bir aşkla gerilla yaşamına katıldı. Kısa sürede gerillacılığın tüm ayrıntılarına hakim olmak isteyen yoldaşımız, düşmana darbe vuracağı anı sabırsızlıkla bekledi. Kendisini askeri ve ideolojik anlamda yetkinleştiren yoldaşımız, daha sonra devrim sahalarında halkımızla birlikte aynı mevzilerde savaşarak bin bir emek ve bedelle yaratılan kazanımların savunuculuğunu yaptı. DAİŞ çetelerine karşı yürütülen bu kızgın mücadele sürecinde 3 defa ağır yaralanmasına rağmen bir an bile mücadelesinden geri adım atmayan yoldaşımız, her defasında kendisini daha da biledi. Böylece durdurak bilmeyen bir mücadele temposunun sahibi olan yoldaşımız, güçlü yoldaşlığı ve cesareti ile tüm yoldaşlarına örnek oldu.

Uzun bir süre halkımızla birlikte birçok alanda savaşan ve bugün elde edilen kazanımlarda önemli bir emeği olan Dijwar yoldaşımız, yüzünü Medya Savunma Alanları’na döndü. Yeni dönem gerilla taktiklerinde yetkinleşmek ve var olan askeri tecrübelerine yenilerini ekleyerek halkımızın içerisinden geçtiği tarihi sürece cevap olmak isteyen Dijwar yoldaşımız, bu temelde askeri akademilerde eğitime dahil oldu. Bu eğitim sürecini başarılı bir şekilde bitirdikten sonra gelişimini süreklileştirmek isteyen yoldaşımız, profesyonel bir gerilla olabilmek için daha fazla yoğunlaşması, askeri ve ideolojik olarak daha da derinleşmesi gerektiğini düşündü. Bunun için çeşitli eğitim süreçlerinden geçen yoldaşımız, bu süreçte yaşadığı yoğunlaşmalarla kendisini pratiğe hazırladı. Bu temelde Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde pratik yürüttü ve emekçi kişiliği ile öne çıktı. Kendisini hiçbir çalışmadan geri tutmadan, dürüst ve samimi yoldaşlığı ile bulunduğu her çalışmada yoldaşlarının saygısını kazandı. İşgalci Türk devletinin Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik saldırılarının yoğunlaştığı bir süreçte bu bölgelere geçmek için ısrar eden yoldaşımız, ancak bu şekilde kendisine emek veren yoldaşlarına ve kahraman şehitlerimize layık olabileceğine inandı.

Bu amaçla büyük bir iddia ve kararlılıkla ilk olarak yüzünü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde dönen yoldaşımız, buradaki direnişe dahil oldu. Düşmana karşı geliştirilen ve etkili sonuçların alındığı eylemlerde yer alarak dönem görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Bu eylemlerdeki cesaret ve fedakarlığı ile öne çıktı. Dijwar yoldaşımız daha sonra Metîna bölgesine geçti. Burada da büyük bir irade ve cesaretle yürütülen direnişe dahil oldu. Metîna bölgesinde hem savaş tünellerinde hem de arazide uzman gerilla tim savaş tarzıyla düşman saldırılarına karşı koyan Dijwar yoldaşımız, aktifleşip eylemler geliştirerek işgalci Türk ordusuna karşı yıllardır yüreğinde biriktirdiği öfkeyi dışa vurdu. Tetiğe her bastığında yoldaşlarının intikamını aldığının bilinciyle hareket etti. Savaşçı ve atılgan kişiliği ile beraberindeki tüm yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmayı başardı. 30 Haziran 2024 günü Serê Metîna bölgesinde Newal ve Jiyan yoldaşlarımızla birlikte düşmana karşı etkili bir eyleme imza atan Dijwar yoldaşımız, burada gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştı. Yoldaşları olarak Dijwar yoldaşımızın bizlere devrettiği özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

 

JIYAN RÊDÛR

Jiyan yoldaşımız aslen Kobanêli yurtsever bir ailenin ferdi olarak Şam’da doğdu. Kadim ve Kürtlük değerlerine bağlı Berazî aşiretine mensup bir aileden gelmesinden dolayı küçük yaştan itibaren özüne uygun bir şekilde yetişti. Çocukluğunu daha çok Kurdistan’dan uzakta geçirmek zorunda kalan yoldaşımız, buna rağmen dilini ve kültürünü korumada ısrarcı oldu. Partimiz PKK’nin yürüttüğü halkımızın özgürlük mücadelesini küçük yaştan itibaren duyan, bilen Jiyan yoldaşımız, özellikle gerillaya büyük bir hayranlık duydu. Gerillanın fedakarca mücadelesinden etkilenen yoldaşımız, büyüdüğünde gerilla olmayı en öncelikli hedefi haline getirdi. Bu nedenle devrimci duygularını da kendisi ile büyüten yoldaşımız, günden güne amacına daha da yaklaştı. Gençlik dönemlerinde yaşamı daha fazla anlama ve çözümleme imkanını kavuşan Jiyan yoldaşımız, ilk çelişkilerini de bu süreçte yaşadı. Özellikle toplumda kadına biçilen rolün kölelik statüsü ile eşdeğer olduğunu bilince çıkaran yoldaşımız, buna karşı arayışlara girdi. Rojava Özgürlük Devrimi’nin tohumlarının atıldığı ve devrimin yavaş yavaş boy verdiği dönemlerde gelişen kadın öncülüğünü farkeden yoldaşımız, bundan etkilendi. Devrimci kadınları böylesine güçlendiren etkenin kaynağını öğrenmeye çalışan Jiyan yoldaşımız, bu süreçte Rêber Apo felsefesiyle tanıştı. Rêber Apo’nun kadın özgürlüğüne dair çözümlemelerini dinleyen yoldaşımız, adeta kendisini yeniden doğmuş gibi hissetti. Kapatılmak istendiği karanlık labirentten Rêber Apo’nun fikirleriyle aydınlığa kavuşacağını hisseden ve öğrenen yoldaşımız, özgürlük mücadelemize ve gerillaya daha çok ilgi göstermeye başladı. Daha sonra abisi Rêdûr – Delîl Musa yoldaşımızın gerilla saflarına katılmasından etkilenen yoldaşımız, mücadele arayışlarını daha da sıklaştırdı. Daha sonra yakın akrabası Dicle Kobanê yoldaşımızın 2014 yılında ve Rêdûr – Delîl Musa yoldaşımızın da 2015 yılında şehadete ulaşmasıyla mücadele kararı veren Jiyan yoldaşımız, 2016 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Çocukluğunun büyük bir kısmını Kurdistan’dan uzakta geçirmek zorunda kalan Jiyan yoldaşımız, ulaştığı Kurdistan dağlarını kendisini bulduğu yer olarak ele aldı. Bunun için tüm benliğiyle dağlara bağlanan Jiyan yoldaşımız, aldığı eğitimlerle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına uyum sağladı. Öncelikle gerillanın hakikat, dürüstlük, samimiyet, eşitlik ve özgürlüğe dayalı yoldaşlığından etkilenen yoldaşımız, bu nitelikleri kendisinde daha da içselleştirmek için büyük bir çabanın sahibi oldu. Yeni savaşçılar eğitiminden sonra Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde gerillacılık yapan yoldaşımız, bu süreci gerillacılıkta yetkinleşme dönemi olarak ele aldı. Bu süreçte Kurdistan dağlarının muhteşemliğini hücrelerine kadar hisseden yoldaşımız, binlerce şehit yoldaşımızın yürüdüğü patikalarda şehit yoldaşlarımızı düşünerek özgürlük adımlarını daha sağlam atmaya başladı. Bu anlamda yoldaş canlısı olarak tanınan Jiyan yoldaşımız, tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinmeyi başardı.

Sömürgeci Türk devletinin, başta Kurdistan Özgürlük Gerillası olmak üzere tüm halkımıza yönelik tasfiye ve soykırım konseptini gündemine aldığı bir süreçte daha aktif bir katılımın sahibi olmak istedi. Jiyan yoldaşımız, bunun için kendisini yeni dönem gerilla taktiklerinde geliştirmesi gerektiğinin bilinciyle kendisini donanımlı kılmayı esas aldı. Bu temelde askeri uzmanlaşma eğitimlerine katılan yoldaşımız, burada kendisini yeni dönem gerilla taktiklerinde yetkinleştirme imkanı buldu. Aldığı eğitimleri pratiğe dönüştürmek için sabırsızlanan Jiyan yoldaşımız, bir Demokratik Modernite Gerillası olarak kendisini ideolojik anlamda da donatması gerektiğinin farkındadır. Bunun için askeri uzmanlaşma eğitiminden sonra ideolojik eğitime dahil olan yoldaşımız, burada Rêber Apo felsefesinde daha da derinleşti. Özellikle kadın özgürlük ideolojisine yoğunlaşan Jiyan yoldaşımız, büyük bedel ve Önderliğimizin eşsiz emeği ile yaratılan özgürlük ilkelerini kişiliğinde temsil etmenin arayış ve çabasını çok güçlü bir biçimde sürdürdü. Bu anlamda yoğunlaşan ve emek veren yoldaşımız, kendisini tam anlamıyla pratiğe hazır hissetti.

Özellikle işgalci Türk devletinin namertçe işgal saldırıları düzenlediği bölgelere gitmek isteyen yoldaşımız, bu temelde Metîna bölgesine geçti. Metîna’da sürdürülen tarihi direnişe dahil olan yoldaşımız, burada Zendûra bölgesinde düşmana karşı fedaice savaşan Şêhîd Rêber ve Şehîd Hêjar gibi değerli önü komutanlarımızla birlikte mücadele etme şansına ulaştı. Bu yoldaşlarının düşmanın tüm insanlık dışı saldırılarına karşı fedailik çizgisinde mücadele etmesinden ve şehadete yürümesinden derinden etkilendi. Onlar şahsında tüm şehitlerimizin intikamını almak için söz verdi. Bir YJA Star gerillası olarak dönemin yenilmezlik ruhuna denk bir direnişin sahibi olmak için büyük bir çaba ve emek harcadı. Metîna’nın birçok alanında pratik yürütme imkanı bulan yoldaşımız, son olarak bulunduğu Serê Metîna Direniş Alanı’nda düşmanın gelişen işgal saldırısına karşı cevap veren ilk yoldaşlarımızdan oldu. Sömürgeci Türk devletine karşı gerçekleştirilen birçok eylemde emeği olan Jiyan yoldaşımız, düşmana vurduğu her darbede halkımızın ve şehitlerimizin intikamını aldığının bilincindeydi. Bu nedenle bir an bile tereddüt etmeden ve cesurca düşmanın üzerine yürüyen yoldaşımız, YJA Star öncülüğünde gelişen direnişin önemli bir halkası olmasını bildi.

30 Haziran 2024 günü gerçekleşen düşman saldırısında beraberindeki Newal ve Dijwar yoldaşlarla birlikte şehadete ulaşan Jiyan yoldaşımızın anısı mücadelemizde her zaman önümüzü aydınlatacaktır. Yoldaşları olarak Jiyan yoldaşımızın özgür ve demokratik Kurdistan hayalini gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.”