GÖRÜNTÜLÜ

HBDH milisleri faşistlere ait fabrika ve iş merkezlerini hedef aldı

HBDH Kemal Pir Milisleri, Bursa’da “faşistlere ait üç ayrı noktaya misilleme eylemleri” düzenlediklerini bildirdi.

HBDH Kemal Pir Milisleri, “faşist Türk devletinin cezaevlerine, gerilla alanlarına, halka ve Rojava'ya dönük artan saldırılarına karşı 8 Eylül tarihinde Bursa'da faşistlere ait üç farklı noktaya misilleme eylemleri” düzenlediklerini açıkladı. 

Eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi:

1- Gece 03:00 civarında Bursa’nın Kestel ilçesindeki Uludağ Organize Sanayi sitesinde bulunan bir halı ve dokuma fabrikası ateşe verildi.

2- Gece 04:00 te Bursa Osmangazi ilçesi Ahmetpaşa Mahallesinde bir faşiste ait olduğu tespit edilen iş merkezinin deposu ateşe verildi. Hırdavat züccaciye ve çeşitli hazır ürünlerin satıldığı iş merkezi tamamen kül oldu.

3- Sabah saatlerinde Bursa Nilüfer ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesinde bulunan belediyeye ait geri dönüşüm hurdalığı ateşe verildi.”

Açıklamada işgal operasyonları, sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılar, kimyasal gaz kullanımı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, “Başta gençler olmak üzere tüm herkesi liselerde, üniversitelerde, fabrika ve sokaklarda yaşadığı yer de faşizme çanak tutan her türlü kişi ve kurumu hedeflemeye çağırıyoruz” denildi.