Hesekê şehitleri Silkeborg’da anıldı

DAİŞ çetelerinin Hesekê’ye yönelik saldırısında şehit düşen 121 QSD savaşçısı anıldı. Şehitlere minnet duygularının dile getirildiği etkinlikte, bugün dünyanın dört bir yanında Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen eylemciler de selamlandı.

Danimarka’nın Julent adasında bulunan Silkeborg kentinde Hesekê'de yaşamını yitiren 121 şehit için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anmaya Kuzey Suriye Özerk Yönetimi, Partiya Pêşverû, Partiya El Wahde, PYD, Kongra Star ve Avrupa Kürt Hareketinden temsilcilerin yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Konuşmalarla bugüne kadar DAİŞ’e karşı savaşan gücün Kürtler olduğu ve mücadeleleriyle insanlığı koruduklarına vurgu yapıldı.

Rojava’da şehitler sayesinde elde edilen kazanımların korunmasının herkes tarafından temel bir görev olduğuna vurgu yapıldı. Düşman politikalarının doğru okunması gerektiği ve Hesekê’de şehitler sayesinde büyük bir katliamdan dönüldüğüne vurgu yapıldı.

Bugün Avrupa’nın birçok alanında yapılan protesto yürüyüşlerinin de selamlandığı anmada, “Abdullah Öcalan’a karşı komplo, tüm Kürt halkına karşı yapılan  komplodur. Kürt halkı her alandaki direnişiyle bu komployu boşa çıkaracak, özgürlük için, Önderliğinin özgürlüğü için mücadele edecektir” mesajı verildi. 

PYD temsilcisi Salah Abdo, Kongra Star temsilcisi Nesri Abdullah, Demokratik Özerk Yönetim adına Ahmet Xalo ve Kürt Hareketi adına Naaman Ahmet konuşma yaptı.

Anma "Şehîd namirin" "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.