10 bin 800 can alan ebolaya karşı aşı olumlu sonuç verdi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan ve geçtiğimiz 13-19 Nisan tarihlerini içeren son bilançoya göre, halen devam eden ebola salgını nedeniyle virüs bulaşan kişilerin sayısı 26 bin 79’a yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan ve geçtiğimiz 13-19 Nisan tarihlerini içeren son bilançoya göre, halen devam eden ebola salgını nedeniyle virüs bulaşan kişilerin sayısı 26 bin 79’a yükseldi. Bu kişilerden 10 bin 823’ü ise yaşamını yitirdi.

Son bir haftalık süreçte virüse yakalananların sayısı 33 olurken, yeni vakaların 21’i Gine’de, 12’si ise Sierra Leone’de görüldü. Bir önceki haftada 30 kişinin yakalandığı hastalığın ilerleme hızındaki düşüşün devam etmesi de sevindirici gelişme olarak kaydediliyor.

WHO bilançosunda, ebola salgınının tümüyle yenilmesi için uluslararası toplumun çabalarını arttırması gerektiği uyarısı yapıldı.

Öte yandan ebola tedavisi amacıyla geliştirilen TKM-Ebola’nın denemelerinin oldukça olumlu sonuçlar verdiği bildiriliyor. Nature dergisinde yayınlanan bir habere göre, maymunlar üzerinde yapılan denemelerin etkili olduğunun görüldüğü bilgisine yer verildi.

Kanadalı bir şirket tarafından geliştirilen TKM-Ebola adlı ilacın ebola virüsünün yerleştiği genlerin yayılmasını önlediği savunuluyor.