ABD'de anti-milyarder senatör aday adayı oldu

Amerikalı senatör Bernie Sanders, demokratların başkan adayı olmak için solcu kampanyasını başlattı. Senatör Sanders, ahlaksız ve aşırı bir şekilde milyarderlerden yana olan ekonomik sisteme tepki gösteriyor.

73 yaşındaki Bernie Sanders, kendisini sosyalist olarak tanımlıyor.  Sanders, 2016'da yapılacak ön seçimlerde Hillary Clinton'un ilk resmi rakibi oldu.

Washington'da Amerikan Kongresi'nin bulunduğu Capitol'un dışında kısa bir basın toplantısı düzenleyen Sanders, "Bu ülkede elde edilen gelirlerin yüzde 99'u en zengin yüzde 1'e gidiyor" dedi.

Siyasi kariyerini ölçüsüz seçim harcamalarına tepki göstererek yapan Sanders, "Nası olur da en zengin yüzde 1, daha az zengin olan yüzde 90'la aynı zenginliğe sahip olabilir?" diye sordu.

Sanders, "Bu tip bir ekonomi sadece ahlaksız ve kötü olmadığı gibi, savunulamaz da" diye konuştu.

Sanders, demokrat partiye üye değil ama demokrat grup içerisinde bağımsız olarak yer alıyor.  Amerikan Kongresi'nde senatör Maine Angus King ile bağımsız olarak sadece iki kişiler.

Senatör Sanders, "Hem Dünya'nın tüm büyük ülkeler arasında çocuk yoksulluğunun en yüksek olduğu, hem de milyoner ve milyarderlerin çoğaldığı bir ülkede olmaya devam edemeyiz" şeklinde konuştu.

Sanders'in yarışa katılmasının favori aday Hillary Clinton'un durumunu tehlikeye atması beklenmiyor ancak demokrat partinin, kendi bünyesindeki sol kanadı tatmin etmek için önemli konularda tavrını belirlemeye zorlayabilir.