Akdeniz’de mülteciler arasında dini motifli katliam iddiası

Akdeniz’de yaşanan mülteci dramlarına ek olarak şimdi de din savaşlarının eklendiği iddia ediliyor.

Akdeniz’de yaşanan mülteci dramlarına ek olarak şimdi de din savaşlarının eklendiği iddia ediliyor. Libya’dan İtalya’nın Sicilya adasına yola çıkan bir teknedeki en az 12 mültecinin Hristiyan oldukları gerekçesiye öldürüldükleri iddia edildi.

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, Sicilya adasına varan bir teknedeki en az 12 mülteci dini aidiyetleri nedeniyle katledildi. Söz konusu kişilerin Nijerya ve Gana uyruklu Hristiyanlar oldukları ve bir grup Müslüman mülteci tarafından denize atıldıkları iddia ediliyor.

Dini aidiyetten ötürü katliam yaşandığı iddia edilen mülteci teknesinin Libya’dan yola çıktığı ve birçok ülkeden kişiyi taşıdığı bildiriliyor.

İtalyan polisini verdiği bilgilere göre, 15 kişilik bir grup Nijerya ve Ganalı Hristiyanları denize atmakla tehdit etti ve sonrasında 12’sini gruptan ayırarak sulara attılar. Azınlıkta olan Hristiyan mültecilerin kendilerini savunarak, tümüyle aynı kaderi paylaşmaktan kurtuldukları da iddialar arasında.

Polis yetkilileri, Libya ile Sicilya arasında geçtiği iddia edilen olaya ilişkin mültecilerin verdiği ifadelerin ‘tutarlı’ olduğunu kaydettiler. Olaya ait fotoğrafların da teknedeki diğer mülteciler tarafından kaydedildiği bildiriliyor.

Sicilya polisinin olaya karışan mültecileri tespit etmeye çalıştığı da edinilen bilgiler arasında.