Alman ordusu tank sayısını arttırıyor

Ukrayna krizinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine olan etkileri devam ediyor. Almanya, daha önce sayısını sınırladığı Leopard 2 tanklarının sayısını yüzde 50 oranında arttıracak.

Rusya ile Ukrayna’yı ve batılı ülkeleri karşı karşıya getiren kriz nedeniyle AB ülkelerinde kısmi de olsa bir silahlanma yarışı görülüyor. Polonya ve Baltık ülkelerinin NATO kapsamındaki manevra ve silahlanma çabalarından sonra AB’nin en büyük ülkesi Almanya’da ağır silahlara yeniden önem veriliyor.

2011 yılındaki askeri reform kanunu kapsamında sayıları 225’le sınırlandırılan Leopard 2 tanklarının sayısının 328’e yükseltileceği bildiriliyor. Daha önce kullanılan ancak eski oldukları gerekçesiyle modernize edilecek tanklar için 22 milyon euro harcanacak .

Silah endüstrisinden geri satın alınacak tanklarla birlikte toplam sayısı 328’i bulacak Leopard 2’lerin  320 kadarı operasyonel birliklerde, 8’inin ise askeri gösteriler için kullanılması planlanıyor.

Alman ordusuna yeniden kazandırılacak 100 Leopard 2 tankının yanı sıra halen 240 kadar tank da operasyonel olarak hazır tutuluyor. 2011 yılındaki askeri reform kapsamında Leopard 2 tanklarının sayısının 225’le sınırlandırılması kararlaştırılmıştı.