Almanya G7 zirvesini protestoya hazırlanıyor

G7 zirvesi 7-8 Haziran tarihinde Güney Almanya’nın Garminsch kentinde bulunan Elmau Sarayı’nda gerçekleşecek. “Stop G7 Elmau” bünyesinde toplanan yüzlerce kuruluş da protestoya hazırlanıyor.

ABD, İngiltere, Japonya, Almanya, İtalya, Kanada, Fransa’nın katıldığı G7 zirvesi Güney Almanya’nın Garminsch kentinde bulunan Elmau Sarayı’nda 7-8 Haziran günlerinde gerçekleşecek. Zirvede dünyadaki yer altı ve yer üstü kaynaklarına hakimiyetin sağlanması, mülteci akımının durdurulması ve katılan ülkelerin ekonomik çıkarlarının korunması gibi konuların masaya yatırılması bekleniliyor. Zirvede özelikle Ortadoğu’daki gelişmelerin de farklı bir başlık altında tartışılacağı bildirildi.

PROTESTO HAZIRLIKLARI

Emau Sarayı’nda dünyanın zengin ülkeleri, 7-8 Haziran günlerinde toplanırken diğer taraftan sivil toplum örgütleri, alternatif kuruluşlar büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan “Stop G7 Elmau Birliği” G7 zirvesini engellemek için gösteriler düzenliyor. 
Bünyesinde yüzlerce kuruluşu barındıran Stop G7 Elmau Birliği Sözcüsü Benjamin Ruß, G7 zirvesini rahatsız edecek ya da durduracak her türlü eylemi meşru gördüklerini söyledi. Ruß, zirve döneminde eylemler gerçekleştireceklerini belirterek, "Biz 4 gün boyunca zirvenin gerçekleşeceği yakın yerlerde binlerce eylemci ile kamp yapacağız. 6 Haziran günü Garmisch kentinde yapılacak büyük yürüyüşümüze dünyanın yer yerinden insanlar katılacak. Herkesi  bu yürüyüşümüze katılmaya çağırıyoruz” dedi. 

KÜRT GENÇLERE KATILIM ÇAĞRISI

Gençlik örgütleri adına Ver.di Sendikası Gençlik Kolu Temsilcisi Jana Kral da, G7 devletlerinin politikalarının gençleri yozlaştırdığını kaydederek, herkesin buna karşı çıkması gerektiğini söyledi. Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ise yaptığı açıklamada, protesto hazırlıklarında yer aldıklarını bildirerek, Kürt gençlerini protesto yürüyüşlerine katılmaya çağırdı.

PYD EŞ BAŞKANI ABDULLAH'IN KATILMASI BEKLENİYOR

Öte yandan 6 Haziran'da Garmisch kentinde büyük yürüyüşten önce 3-4 Haziran günlerinde, Alternatif  Uluslararası Kongresi gerçekleşiyor. Dünyanın birçok ülkesinden katılımların olacağı kongreye PYD Eş Başkanı Asya Abdullah’ın da katılması bekleniyor.