Çeteler İspanya’da sokak ortasında infaz yapacaktı

İspanya’da geçtiğimiz gün operasyon düzenlenen radikal İslamcı bir grubun sokakta insan kesmeye kadar sansasyonel saldırılar planladığı iddia ediliyor.

İspanyol polisinin Katalonya bölgesinde Çarşamba günü düzenlediği operasyonlarda 11 şüpheli göz altına alınmış, bu kişilerden 8’i sorgu hakimliği tarafından tutuklanmmıştı. Mahkeme ve savcılık kaynaklarının İspanyol basınına verdiği bilgilere göre, söz konusu hücre üyeleri sokak ortasında vahşi infazlar düzenlemeyi planlıyordu.

Grup üyelerinin 2013 yılında Londra’da sokak ortasında gerçekleştirilen benzer bir saldırıyı örnek aldıkları iddia ediliyor. Vahşi bir katliam yapmak istedikleri tahmin edilen hücre üyelerinin kurbanlarını DAİŞ çetelerinin yaptığı gibi turuncu elbiseler giydirerek infaz etmeyi planladıkları kaydediliyor.

Vahşi infaz eyleminin DAİŞ tarafından yapıldığı gibi kameralara alınacağı ve internette yayılmasının planlandığı da edinilen bilgiler arasında. Çete üyelerinin bir Neo-Nazi ile işbirliği yaptıkları ve Yahudilere ait sinagoglar ile işyerlerine saldırılar planladıkları da bildiriliyor.

Polisin tümüyle çökerttiği kaydedilen hücreye yönelik operasyonda birçok bomba, ateşli silah ve bıçak ele geçirilmişti. Biri 17 yaşında olan hücre üyelerinden toplamda 8’i tutuklandı.

İspanya polisi tarafından bu yıl içinde gerçekleştirilen operasyonlarda El Kaide ya da DAİŞ yanlısı 40 kadar radikal selefi gözaltına alınmıştı. Bu rakam geçtiğimiz yıl boyunca yapılan tüm operasyonlarda ele geçirilenlerden daha fazla.