Ebu Ferec Irak Ordusunun eline geçti

Irak Ordusu ve güvenlik güçlerinin geçen Cuma günü El Ambar ilinin DAİŞ çetelerinden kurtarılması operasyonunda birkaç yerleşim merkezi daha kurtarıldı

Irak Ordusu ve güvenlik güçlerinin geçen Cuma günü El Ambar ilinin DAİŞ çetelerinden kurtarılması operasyonunda birkaç yerleşim merkezi daha kurtarıldı. Ambar ili polis güçleri komutanı Ramadi şehir merkezinde bazı noktalar ile Ebu Ferec ilçesinin kontrolünü tekrar ele geçirdiklerini açıkladı.

Çatışma bölgelerinden haber geçen basın kurumlarına açıklama yapan El Ambar Polis güçleri komutanı Kazım Fehdawi, kamu oyuna yansıyan DAİŞ ilerlemesi haberlerinin gerçeklerle örtüşmediğin dile getirdi. Son operasyonlarda Ramadi merkezde yaşanan çatışmalarda 70 çetenin öldürüldüğünü açıklayan Fehdawi; “iki günlük operasyonlarda Ramadi şehir merkezini teröristlerden temizlemeyi başardık. Ebu Ferec ilçesi de tamamen kurtarıldı” dedi.

Ebu Ferec’deki çatışmalarda çetelerin çok sayıda kayıp vererek şehirden kaçmak zorunda kaldıklarının açıklayan polis güçleri komutanı, anti-terör timlerinin rolüne de vurgu yaptı. Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı hava kuvvetlerinin de bombardımanı devam ediyor.