Ecnad Mısır örgütünün lideri öldürüldü iddiası

Mısır’da son 2 yıldır birçok saldırı düzenleyen Ecnad Mısır örgütünün liderinin güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada öldürüldüğü iddia ediliyor.

Mısır’da son 2 yıldır birçok saldırı düzenleyen Ecnad Mısır örgütünün liderinin güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada öldürüldüğü iddia ediliyor.

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ecnad Mısır (Mısır’ın Askerleri) örgütünün lideri Hamman Muhammed Attiya’nın öldürüldüğü bilgisi verildi. Açıklamada Attiya’nın başkent Kahire’nin güneyindeki bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda öldürüldüğü kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, operasyon sırasında güvenlik birimlerine ateş açan Attiya ile birlikte bir otomatik silah, bir tabanca, dört bomba ve 18 patlayıcı madde de ele geçirildi. Attiya’nın hangi tarihte öldürüldüğü ise belirtilmezken, açıklamanın dün başkent Kahire’de bir polisin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan sonrasına gelmesi dikkat çekti.

Ölü ele geçirildiği iddia edilen Haman Muhammed Attiya’nın bir dönemler Ensar Beyt El Makdes örgütüne üye olduğu ve 2013 yılında bu örgütten ayrılarak Ecnad Mısır’ı kurduğu da açıklamada yer aldı.

Ecnad Mısır örgütünün bugüne kadar Mısır güvenlik birimlerine yönelik 26 saldırı düzelediği ve saldırıların Muhammed Mursi’nin darbeyle görevden alındığı Temmuz 2013’den sonra artış gösterdiği bildiriliyor. Örgüt geçtiğimiz yıl da Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Dışişleri Bakanlığı önünde düzenlenen ve 4 polisin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı üstlenmişti.