Frankfurt şüphelilerinin sorgusu devam ediyor

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarında geçtiğimiz Perşembe günü ‘terör’ eylemi gerçekleştirecekleri şüphesiyle gözaltına alınan Türk çiftin soruşturması devam ediyor.

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarında geçtiğimiz Perşembe günü ‘terör’ eylemi gerçekleştirecekleri şüphesiyle gözaltına alınan Türk çiftin soruşturması devam ediyor. Gözaltılar ardından Almanya’da rahatlıkla faaliyet gösteren şiddet yanlısı selefilere ilişkin yasaklama talepleri de artıyor.

Frankfurt yakınlarındaki Oberursel’de gözaltına alınan Türk çiftin El Kaide veya diğer şiddet uygulayan çetelerle bağı araştırılıyor. Çiftin bilgisayarında İslamcı çetelerin yaptığı katliamlara ilişkin görüntüler bulunurken, ilişkide oldukları eski bir öğrenci arkadaşlarının da El Kaide üyesi olduğu ve hapis cezası aldığı bildiriliyor.

Bu kişilerin evinde ele geçirilen belgeler ve bilgisayar verilerinden yola çıkılarak, işbirliği halinde oldukları kişilerin tespit edilmesi hedefleniyor. Perşembe gecesi Frankfurt yakınlarındaki Oberursel’de gözaltına alınan Türkiyeli çiftin evinde birçok silah ve cephane ele geçirilmişti. Boru bombası, G3 silah parçaları ve tanksavarlara ait test bombalarının ele geçirildiği çiftin, 1 Mayıs günü düzenlenen bir bisiklet turuna saldırı planladıkları tahmin ediliyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un Pazar sayısında da, yakalanan çiftin Suriye’ye gidip dönen birçok çete  üyesiyle bağlantılarının olduğu da iddia edildi.

Öte yandan, gözaltılar sonrasında Almanya’daki radikal İslamcılara yönelik yasak tartışmaları da devam ediyor. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) bölgesel yönetiminden yapılan açıklamada, Almanya’daki tüm selefi faaliyetlerinin yasaklanması istendi.

Bir başka sağ parti AfD ise, Almanya genelinde Kuran-ı Kerim dağıtılarak düzenlenen ‘Lies (Oku)’ adlı kampanyanın da yasaklanması gerektiği belirtildi.