Fransa 36 internet sitesini ‘terörizme destekten’ yasakladı

Fransa’da DAİŞ gibi insanlık suçu işleyen örgütlere destek veren internet sitelerinin yargı kararı olmadan kapatılmasına devam ediliyor.

Fransa’da DAİŞ gibi insanlık suçu işleyen örgütlere destek veren internet sitelerinin yargı kararı olmadan kapatılmasına devam ediliyor. Son olarak Pazar günü 36 internet sitesinin kapatılması sonrasında, hangi sitelerin ne gerekçeyle kapatıldığının bilinmemesi ise eleştiriliyor.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafından geçtiğimiz yapılan açıklamada, Fransa’da internet üzerinden ‘terörizm propagandası’ yapan 36 sitenin kapatıldığı duyuruldu. Ancak, hangi sitelerin ve tam olarak ne tür yayınlardan ötürü kapatıldığına yer verilmemesi dikkat çekti.

Fransa’da hükümetin geçtiğimiz kasım ayında çıkarılan anti-terörizm yasasına dayandırdığı uygulama çerçevesinde son olarak Mart ayında 5 internet sitesine erişim engellenmişti. Bu sitelerin DAİŞ çetelerine destek verdiği ve terörizm propagandası yapıldığı bildirilmişti.

Yeni Anti-terörizm yasasının getirdiği yetkiler sayesinde, valilikler herhangi bir yargı kararı veya denetimi olmadan tehlikeli görülen internet sitelerini kapatabiliyorlar. Sitelerin adları yayınlanmazken, kapatılmanın kesin gerekçesi hakkında da herhangi bir bilgi verilmiyor.

Son olarak İslami kelimesini kullanan bir haber sitesinin kapatılmasına karşı yargıya başvurularak, sitelerin kapatılma gerekçelerinin açıklanması yönünde karar alınması talep edilmişti.