G7 karşıtlarına yönelik engeller kaldırıldı

Almanya, Pazar günü G7 Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, protestocu grupların bölgeye akını da devam ediyor.

Almanya, Pazar günü G7 Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, protestocu grupların bölgeye akını da devam ediyor. Zirvenin düzenleneceği Garmisch-Partenkirchen komünüyle anti-kapitalist gruplar arasındaki anlaşmazlık çözülüyor.

G7 Zirvesi’nin düzenleneceği Garmisch-Partenkirchen kentindeki Elmau şatosu çevresinde şimdiden yüzlerce zirve karşıtı toplanmış durumda. Kent belediyesinin daha önce protestoculara yönelik getirdiği yasak mahkeme kararıyla kaldırılmıştı.

Kent belediyesi ile anti-kapitalist gruplar arasında yapılan görüşmeler sonrasında, protestocuların çadırlarının bulunduğu bölgenin çitlerle çevrilmesine yönelik kararın da kaldırıldığı bildiriliyor. Anlaşma gereği protestocuların toplanacağı kamp alanının bazı teknik ihtiyaçları da kent belediyesi tarafından karşılanacak.

Dün akşam itibariyle 70 kadar kişinin bulunduğu bölgeye Pazar gününe kadar yüzlerce çadır kurulması ve binlerce kişinin protesto gösterileri için bölgeye akın etmesi bekleniyor.

G7 Zirvesi, Bavyera eyaletinin güneyindeki Garmisch-Partenkirchen’deki Elmau şatosunda Pazar ve Pazartesi günleri düzenlenecek. Zirvenin düzenlendiği her yıl birçok protesto gösterisi düzenlenirken, anti-kapitalist gruplar ve sivil toplum kuruluşları tarafından alternatif zirveler de organize ediliyor.