Hillary Clinton ABD başkanlığına adaylığını açıkladı

Demokratlardan Hillary Clinton, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın başkanı olmak için şimdiden adaylığını açıkladı.

Demokratlardan Hillary Clinton, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın başkanı olmak için şimdiden adaylığını açıkladı.

Hillary Clinton, büyük bir miting yapmadan, internet üzerinde adaylığını açıkladı. Hillaryclinton.com sitesinde yayınlanan ve sosyal ağlarda paylaşılan bir videoda, senatör ve devlet bakanı Clinton demokratların ön seçimleri için adaylığını koydu.

2008'deki ön seçimlerde Barack Obama kazanmıştı. Clinton'un "Cumhurbaşkanı adayıyım" dediği video, iki dakikadan oluşuyor. Videoda orta sınıf Amerikalılar, genç bir anne, siyahi bir çift, iki hispanik kardeş, bir çift erkek ve bir çift kadın ile bir işçi dikkat çekiyor.

Klip bir program veya bir vizyonu belirlemiyor ancak yürütülecek seçim kampanyasının rengini yansıtıyor.

Ekonomik ve sosyal politika odaklanan klip, orta sınıfın umutları üzerine yoğunlaşıyor.

Clinton, "Amerikalılar zorlu bir ekonomik dönemden çıkmak için mücadele ettiler. Ama zirvede olanlar, daha fazlasından yararlanmaya devam ediyor. Amerikalılar bir kadın şampiyona ihtiyaç duyuyor. Ben bu şampiyon olmak istiyorum" diyor.

Clinton, "Oyunuzu almak için sahaya gidiyorum" diye ekliyor.

Anketler, demokratların yüzde 60'ının aday seçiminde Clinton'u desteklediğini gösteriyor.

Clinton'un önümüzdeki ay seçmenlerin karşısına çıkması bekleniyor. İlk mitingin Mayıs'ta yapılması öngörülüyor.

40 yıllık bir siyasi kariyeri olan Clinton, 4 Kasım 2016'da yapılacak ön seçimleri aşabilirse, 20 Ocak 2017'de Beyaz Saray'a giren ilk kadın başkan olabilir.