İnsan kaçakçılarına operasyonda 16 gözaltı

Özellikle Britanya’ya geçişte transit olarak kullanılan Fransa’da göçmenlere sahte belgelerle iş hakkı alan bir çete çökertildi

Özellikle Britanya’ya geçişte transit olarak kullanılan Fransa’da göçmenlere sahte belgelerle iş hakkı alan bir çete çökertildi. Britanya’ya vagonlar içerisinde kaçak göçmen geçiren bir diğer çetenin üyelerinin de operasyonlarda gözaltına alındığı bildiriliyor.

Fransız Ulusal Polis Genel Müdürlüğü (DGPN) tarafından  verilen bilgilere göre, ülkeye sahte belgelerle kaçak göçmen girişi sağlayan iki ayrı çeteye mensup 16 kişi gözaltına alındı. Çetelerin birinin Sri Lanka, diğerinin ise Yeşil Burun Adaları (Cabo Verde) adlı ülke ile Brezilya vatandaşı bireylere sahte belgelerle ülkede çalışma olanağı sağladığı bildirildi.

Polisin açıklamasına göre, Cabo Verde ve Brezilya vatandaşlarına yönelik faaliyet gösteren çete, İş ve İşçi Bulma Kurumu’ndaki bir memurun şikayeti sonucu takibe alındı. Kuruma işsizlik yardımı için başvuran bir kişinin belgelerinin sahte olduğunun anlaşıldığı ve sonrasında da polisin takibe başladığı da iddia edildi.

Sri Lanka vatandaşlarına sahte belgeler düzenleyen çetenin ise Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden faaliyet gösterdiği ve göçmenleri Fransa üzerinden Britanya’ya geçirdiği bilgisi verildi. Kaçak göçmenlerin başkent Paris’te bulunan Gare du Nord adlı istasyondan vagonlara bindirilerek Britanya’ya gönderildikleri de DGPN açıklamasında yer aldı.