Kara kutu bulundu, Avrupa yasta

Fransa'da Salı günü Yukarı Alpler bölgesinde düşen yolcu uçağının kara kutularından biri bulundu. Yetkililer kutunun hasarlı olduğunu ama işletilebileceğini bildirdi.

Fransa'da Salı günü Yukarı Alpler bölgesinde düşen yolcu uçağının kara kutularından biri bulundu. Yetkililer kutunun hasarlı olduğunu ama işletilebileceğini bildirdi.

Ucuz tarifeli uçuşlar organize eden Alman havayolu şirketi Germanwings'e ait Fransız Airbus A320 tipi yolcu uçağı Salı günü dağlık bir alanda düştü.

Barselona'dan Düsseldorf'a gitmekte olan uçak 144 yolcu ve 6 mürettebat taşıyordu. Kurtulan olmadı. Uçaktan herhangi bir yardım sinyali gönderilmemesi de dikkat çekti. Bu kaza, Fransa'da 1981'den bu yana en ağır uçak kazası oldu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, girişi zorlu olan kaza alanında bir kara kutu bulunduğunu açıkladı. Bakan, kara kutunun hasarlı olduğunu ama işletilebileceğini kaydetti. Kara kutunun, kokpitteki konuşmaları kaydeden kutu olduğu bildirildi.

RTL radyosuna konuşan Bakan Cazeneuve, terörist saldırı ihtimalinin ön planda olmadığını belirterek, uçağın patlamadığın ifade etti.

Hayatını kaybedenlerin en az 49'u İspanyol, 67'si Alman yolculardan oluşuyordu. Alman yolculardan 16'sının çocuk 2'sinin bebek olduğu kaydedildi. Yolcular arasında Türkiyeli, Amerikalı ve İngiltereliler de var.

Almanya Başbakanı Angela Merkel randevularını iptal etti. Parlamento'da milletvekilleri çalışmalarını durdurdu. Düsseldorf Havaalanı'nda bayraklar yarıya indirildi. Germanwings'in bağlı olduğu Lufthansa havayolu şirketi personelinin tümü siyah kravat taktı. Almanya

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da, ajandasındaki randevuları iptal etti, kurbanlara ve ailelerine yardımları koordine etmek için bir kriz kabinesi kurdu.